7 bewijzen dat een dieet niet werkt

Marleen ik wil afvallen, meer energie en beter in mijn vel zitten. Zal ik koolhydraatarm gaan eten, intermittent fasting gaan doen of misschien toch een tijdje op shakes gaan leven? Als je mij al langer volgt dan weet je dat mijn antwoord hierop volmondig zou zijn: Lieve moeder, doe maar lekker gewoon. Ga ETEN. 

Het lijkt zo verleidelijk om een quick-fix te gebruiken die je snel van je kilo’s afhelpt. Maar het resultaat op lange termijn is om te huilen. Je komt weer aan en voor je het weet weeg je meer dan voor je vorige dieet-avontuur. Het is mijn missie om moeders zoals jij zich weer in balans, energiek en écht lekker in vel te laten voelen ZONDER dieet maar MET lekker eten. Als je het belang gaat zien van goed zorgen voor jezelf, en dat ook gaat doen met mijn hulp en ondersteuning gaat de rest vanzelf.

Ik spreek wekelijks moeders die naast een drukke baan of eigen bedrijf helemaal in de dieet mindset zitten. Ze hebben voor zichzelf allemaal regeltjes waar ze zich zogenaamd aan moeten houden: niet eten na 20 uur, van fruitsuikers wordt je dik, Spa rood is slecht voor je, niet teveel koolhydraten eten enzovoort.
Wat heeft het hun gebracht? Een hoop stress, want naast je baan of bedrijf moet je ook nog denken over wat je nou wel of niet mag eten en wanneer, hun hele stofwisseling is verkloot en ze zijn vaak doodmoe. Het vertrouwen in zichzelf is zo goed als weg omdat ze alles al hebben geprobeerd om af te vallen en zich beter te voelen. Ze falen bij elk dieet weer…dus waarom zou het ze nog wel lukken. 

Gelukkig zijn er de afgelopen jaren heel veel vrouwen geweest die dit niet meer wilden en naast hun rol als carrieretijger, moeder, partner, dochter, zus en vriendin kozen ze ervoor om eigenlijk maar eens gewoon te gaan eten en leven. Met daarin goed voor zichzelf zorgen als hoogste prioriteit. En ja, dat kan. Zelfs als je een flink gevulde agenda en een druk gezinsleven hebt. Juist dán is het heel erg nodig zodat je energie op zijn best is en jij op topniveau kan presteren.
En die extra kilo’s die je nu in de weg zitten…..die verdwijnen na verloop van tijd als sneeuw voor de zon.

Lees maar eens het verhaal van Sophie: 

 1. Vanalles geprobeerd op het gebied van afvallen. Niks hielp echt. Nu leer ik anders naar eten kijken door de Foodilove app en bewustere keuzes te maken. Na de 12 weken ben ik 6 kilo kwijt en terwijl ik gewoon heb gegeten, niet koolhydraatarm of ander geneuzel maar gewoon lekker met het gezin mee, wel zo makkelijk!  Door het programma heb ik weer vertrouwen in mijn lichaam. Een keer iets lekkers is helemaal niet erg. Ik at veel te weinig waardoor mijn lichaam van alles te kort kwam. Nu ik gewoon en lekker eet voel ik me fitter en lekkerder in mijn vel. Zonder sporten overigens, daar kom ik als moeder van een paar drukke jongens (nog) niet aan toe, blij als ik een avond zit 😉 ik zou zeggen probeer het, het werkt echt. – Sophie 

Kijk, ik kan het allemaal mooi zeggen. Maar eigenlijk is het veel belangrijker wat vrouwen zeggen die ik heb mogen begeleiden. Daarom heb ik deze week in dit blog een kleine greep uit de vele recensies die ik heb mogen ontvangen uitgezocht om met je te delen. Hun resultaten en inzichten spreken boekdelen en ik hoop dat ze jou inspireren om de stap te zetten om te stoppen met diëten en ervoor te kiezen om lekker en energiek in je vel te gaan zitten. 

Marianne vond het zo lastig om vol te houden. Als ze een dieet volgde hield ze het strakke regime een tijdje vol maar daarna viel ze terug in oude gewoontes. Maar dat is verleden tijd: 

 1. De grootste uitdaging toen ik met het programma van Foodilove begon was volhouden! Lijnen lukt mij altijd wel, volhouden is een uitdaging. Meestal na een week of 6 komt de klad erin. Nu, na ruim 6 maanden, is het al aardig een lifestyle geworden! Hoe dat komt? Het programma heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Ik ben niet bezig met lijnen, maar leer om beter voor mijzelf te zorgen. Het resultaat? Ik voel mij fitter, heb geleerd bewustere keuzes te maken, voel me niet meer schuldig als ik wél een keer een gebakje/wijntje of chippie neem, heb absoluut geen trek en de kilo’s vliegen eraf! Hoe dit komt? Ik heb inzicht gekregen in mijn eetpatroon. Ik at eigenlijk vaak te weinig en maakte daarbij niet altijd de juiste keuzes voor mijn lijf. Er is nu veel meer balans in de inname van koolhydraten, vetten en eiwitten. De eiwitten geven je een verzadigd gevoel en vind ik heerlijk in een smoothie. Marleen hanteert de 80/20 regel. Dit betekent 80 procent goede keuzes en 20 procent iets minder goede keuzes. Daarom is deze lifestyle zo goed vol te houden! Daarbij zijn de recepten inspirerend en heb ik plezier in het maken ervan. Zelfs in het weekend lukt het mij om lekker en verantwoord te eten en soms wat te snoepen! Iedereen die beter voor zichzelf wil zorgen, meer energie wil en ook nog wil afvallen raad ik Foodilove aan. Het is geen dieet, het is een lifestyle. Daardoor goed vol te houden. Je mag alles eten en kunt gewoon doen. Bij andere diëten krijg ik juist meer trek in ongezonde dingen. Dat is hierbij zeker niet het geval! De community is inspirerend, evenals de expertise van Marleen en Cecile! Inmiddel weet ik zeker dat ik dit vol kan blijven houden en voel ik mij happier in mijn lijf dan ooit! – Marianne 

Barbara leerde het nut van een goede planning: 

 1. Dankzij de persoonlijke aanpak van Marleen en de Foodilove community heb ik mijn leefstijl aangepast. Niet meer diëten, maar gezond verstand gebruiken en plannen. Ik zit hierdoor zoveel beter in mijn vel. Een absolute aanrader voor mensen die minder lekker in hun vel zitten en wat kilo’s kwijt willen. Bedankt Marleen! – Barbara 

Safka is elke keer weer super enthousiast over de simpele en lekkere recepten. Mede de recepten hebben ervoor gezorgd dat ze is afgevallen én heeft ze veel meer energie:

 1. Ik ben pas begonnen met Foodilove en zie nu al goede resultaten. Ben in 2 maanden tijd al 6,6 kilo kwijt en de centimeters vliegen eraf. Met de heerlijke gerechten heb je telkens weer een feestje op tafel. Het is echt aan te raden voor als je beter in je vel wil zitten, meer energie wil en ook gewoon wil genieten. En Marleen is een superfijne coach. Ik ben superblij met deze nieuwe levensstijl! – Safka

Heleen heeft geen last meer van een middagdip: 

 1. De reden waarom ik mee ging doen met het programma van Marleen was met name om mijzelf energieker te voelen en ook zeker wat kilo’s af te vallen. Nu een maand verder merk ik zo veel verschil! Ik ben 5 kilo kwijt en voel me zoveel beter. ‘s Middags was ik lastig van de bank af te krijgen, maar ik merk dat ik nu veel meer energie heb!

Ik heb ook zeker geen gevoel dat ik aan het diëten ben (dat is het ook zeker niet) en kom er steeds meer achter dat ik veel te weinig at en ook geen ‘goede’ dingen at. De recepten van Marleen zijn super simpel en wordt door het hele gezin (met kleine kinderen) lekker mee gegeten. Het fijne is dat Marleen ook werkt met een app waarin je alles bij kan houden, zo kan je de weekmenu’s invullen of zelf gaan variëren. Zeker met het invullen hiervan kwam ik er achter dat ik veel meer mag eten dan dat ik dacht. Dat zorgt er dan ook voor dat ik totaal geen honger gevoel heb! Marleen is laagdrempelig te bereiken en doordat ze actief is op social media zie je ook veel van haar. Dus voor mij geen diëten of uithongeren meer, maar lekker gezond, veel en verantwoord eten met zeker af en toe wat lekkers! – Heleen

Greetje heeft de dieet mindset losgelaten: 

 1. Ik ben begonnen met het anders eten via Foodilove van Marleen.Voel me veel fitter en heb bergen energie. Daarnaast tot nu toe al meer dan 9 kilo kwijt. Marleen kijkt mee en geeft tips en stimuleert om actief te blijven en door te zetten, zonder het gevoel te geven dat er allerlei dingen moeten. – Greetje

En last but not least de mooie woorden en het fantastische resultaat van Ria: 

 1. Het Foodilove programma van Marleen heeft mij ontzettend goed op weg geholpen naar een gezondere levensstijl. De handige app maakt het voor mij een spelletje om uit te vogelen hoe ik mijn eten in balans kan brengen, en dat werkt ontzettend goed!! Naast dat ik kilo’s verlies voel ik mij ook veel energieker en fitter en dat is een hele fijne bonus. Ik krijg zelfs weer plezier in de keuken, terwijl ik dat altijd als een verplicht nummertje zag. Met de handige recepten is het erg prettig en gemakkelijk om op een verantwoorde manier bezig te zijn. Marleen DANK – Ria

  Nu ben ik benieuwd:

In welke review herken jij jezelf het meest?

Ik heb een mega waardevol cadeau voor je omdat je mijn blog leest. Iedere comment beloon ik met mijn gloednieuwe e-book ‘In 7 stappen in balans en écht lekker in je vel’

Voor nu: dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs, Marleen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 gedachten over “7 bewijzen dat een dieet niet werkt”

 1. Ik herken mezelf eigenlijk overal in… Altijd bezig zijn met (niet) eten, geen idee meer hebben hoe die extra kilo’s er ooit af gaan, soms een dag hebben waarop ik mezelf helemaal vol prop, weinig energie, moeilijk om vol te houden…. Ik kan wel een mindsetverandering gebruiken!

 2. Het is zo fijn om te lezen dat je met GEWOON gezond eten zo veel relaxter, energieker en met wat kilootjes minder in het leven kan staan. Klinkt mij als muziek in de oren. Ik ga me nog eens goed in jouw programma verdiepen Marleen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven