Ook helemaal klaar met dat ‘alles of niets’? Ik geef 5 gouden tips.

Jouw besluit staat vast: vanaf nu ga jij er keihard tegenaan. Je gaat er vol voor. Je laat je niet meer verleiden door de snoep-la of de chips in het keukenkastje en ook patat, wijn en pizza laat jij voorlopig links liggen. Want: je bent er klaar mee. Je wil je fit voelen. Je wil weer lekker in je vel zitten. Je wil meer energie én als bonus wil je eigenlijk ook wel wat van die hardnekkige kilootjes kwijt. Je bent klaar met alles of niets, maar hoe zet je de knop echt om? Ik geef je 5 tips die je direct kan toepassen.

Ben je nu écht klaar met alles of niets?

Daar zit je: calorieën te tellen, eten af te wegen en gezonde recepten opzoeken. Je koopt de groente-afdeling leeg en je slaat je salaris stuk op apparatuur als blenders en slowjuicers. Je koopt allerlei online programma’s van dieet-goeroes, maar zonder stok achter de deur. Die heb jij niet nodig, want jij weet wat je wil. Kortom, je gaat er vol voor. Eruit met die croissantjes, erin met de groene smoothies! Je houdt het best wel even vol. Ook al kijk je soms wat jaloers naar het bakje chips van je kinderen of knort je maag als je ‘nee’ zegt tegen het gebakje van je jarige collega. Je stopt je nieuwe blender vol spinazie, maar elke dag met een beetje meer tegenzin.

Het gaat niet vanzelf

Je begon zo sterk en goed, maar het wordt steeds moeilijker. Je lijf snakt naar iets zoets, iets zouts, iets vettigs, of iets met alcohol. Je wordt chagrijnig, hebt zin om iemand te slaan (maar je houdt je in) en je gooit je fietsroute naar school om, zodat je niet meer langs die snackbar hoeft. Je knaagt maar weer eens op een wortel. Je moet bijna huilen. En dan. Dan komt dat moment. Je houdt het niet meer. Je bereikt dat ‘point of no return’. Er is niets tegen te doen, het is sterker dan jij.

Je moet iets snaaien, nú! En zodra je het in je mond stopt weet je; shit. Want er is geen rem.

 • De reep chocola: weg.
 • De stroopwafels: op.
 • De chips: verdwenen.
 • De fles wijn: leeg.

Je baalt als een stekker. Want je voelt je schuldig. Je voelt jezelf slap, alsof je faalt, gefrustreerd en boos. En voor je het weet zit je in die vicieuze cirkel. Weet je waarom dit gebeurt? Omdat je veel te streng bent voor jezelf. ‘Moeten Moeten Moeten’ is nu eenmaal niet de juiste energie om dingen voor elkaar te krijgen. En jezelf afstraffen al helemaal niet. Alles of niets: het werkt niet. Geloof me, ik weet hoe het is. Ik deed dit namelijk ook allemaal.

Wil je mijn Gouden Tip?

Neem elke dag iets lekkers. Ja, dat lees je goed. Gun jezelf elke dag iets lekkers, zodat je de druk van de ketel houdt. Want ga maar na: als je iets niet mág, dan wil je het juíst hebben, omdat de focus erop ligt. Het codewoord is dan ook: balans.

Plan je voeding in. Maak het leuk en makkelijk, zodat het geen kwestie wordt van ‘moeten’, of van ‘volhouden’, maar een kwestie van een heerlijke, nieuwe leefstijl. Ik maak zelf altijd een weekmenu en boodschappenlijst en zorg ik dat dit allemaal in orde is.

Naast mijn Gouden Tip deel ik er nog vijf, gewoon, omdat jij het bent.

 1. Maak het jezelf dus zo makkelijk mogelijk. Dus níet: wachten tot je trek krijgt, dan gaan bedenken wat je eens zal gaan eten en dat dan vervolgens nog eens moeten maken. Wat wél: zorg dat je koelkast vol staat met lekkere, gezonde keuzes die je zó voor het grijpen hebt.
 2. Eet op gevoel, niet op de klok. Met andere woorden: luister naar je lichaam.
 3. Stel haalbare doelen. Dus: babysteps. En wees trots op elk stapje.
 4. Hongergevoel is vaak stiekem dorst. Dus wacht niet met drinken tot je dorst hebt, maar drink gedurende de dag door voldoende water. Vul aan het begin van de dag een tweeliterfles water, zo zie je ’s avonds precies hoeveel je nu eigenlijk hebt gedronken.
 5. Het gaat om progressie, niet om perfectie. Perfectie bestaat namelijk niet, dus streven naar perfectie is automatisch streven naar falen. En falen is ongezellig.

Met welke tip ga jij aan de slag?

Liefs, Marleen

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ben jij ook klaar met die (zwangerschaps)kilo’s die maar blijven plakken?
Wil jij als moeder weer goed voor jezelf zorgen?
Weer écht lekker in je vel zitten, vrolijk en vol energie?
Het goede voorbeeld voor je kids zijn?
Een gezond eetpatroon, met blijvend resultaat?

Doe dan met mij mee met het Nooit meer op dieet programma! Samen staan we sterker! In slechts 14 dagen zie, voel en merk je al resultaat!

<<< Klik hier voor meer info en om direct te starten >>>

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Ook helemaal klaar met dat ‘alles of niets’? Ik geef 5 gouden tips.”

 1. Helemaal mee eens! Als ik af en toe wat neem voel ik me niet schuldig. Ik heb het ingepland en hou er rekening mee met de rest van mijn voeding die dag. Zo is het gewoon leuk om weer uit eten te gaan bijvoorbeeld en geniet ik echt van een keer een bakje chips, een paar biertjes, een lekkere koek of een stuk chocolade.

  Het programma van Marleen is na jaren tobben echt een eyeopener voor mij geweest. Ik vind het heerlijk om nu zo te leven en mijn weegschaal vind mij ook steeds liever ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven