Amandelkoekjes uit Huisgemaakt

Huisgemaakt eten is vaak het allerlekkerst! Ik maakte deze Amandelkoekjes uit Huisgemaakt.

Het kookboek Huisgemaakt lag al een tijdje bij mij in huis om te reviewen. Het is voor mij niet zomaar een boek, hier ga ik jullie alles over vertellen!
Angela Prins vraagt in haar nieuwe kookboek aan de lezer ‘weet jij nog hoe het moet? Lekker eten maken?’ We besteden steeds minder tijd aan het bereiden van ons eten, en tegelijkertijd vinden we huisgemaakt eten het allerlekkerst!

Voor mij schuilt er een verhaal achter dit boek, ik heb namelijk bij Angela als kind leren koken. Hoe leuk is dat!
Twee weken geleden ben ik bij Angela langs geweest en hebben we samen een kop thee gedronken en lang gekletst. In 1996 begon Angela Kinderkeuken Stampot Janssen waar ik als kind uren lang in de keuken en heb gestaan en enorm veel van haar heb geleerd. Kinderkeuken Stampot Janssen was een kookbedrijf voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren die volgde zijn er duizenden kinderen uit de noordelijke provincies voor een kookfeestje of kookcursus bij haar geweest. Wat was dit een leuke en bijzonder tijd.

Tijdens de thee hebben Angela en ik enorm leuke herinneringen opgehaald. Ze vroeg me of ik door haar mijn grote passie voor eten heb ontwikkeld. Ik denk het wel gaf ik als antwoord! Bij Angela leerden we allerlei heerlijke gerechten maken, van tarte tatin tot aan zelfgemaakte pasta en friet en zwaardvis. Het leuke is dat ik heel veel herinneringen heb aan deze tijd van mijn jeugd, dit is toch wel erg speciaal dat dit je bij blijft.

Na drie kinderkookboeken te hebben gemaakt, heeft Angela nu Huisgemaakt geschreven, een kookboek voor iedereen die van lekker eten houdt. Het is een kookboek met eenvoudige en smaakvolle recepten met enorm mooie foto’s. Zoals jullie weten is mijn motto voor 2016 “doe maar lekker gewoon” en dit past enorm bij dit kookboek. Angela laat in dit boek zien hoe je de lekkerste gerechten helemaal zelf kunt maken.

Uiteraard kon ik weer niet kiezen met welk recept ik zou gaan starten. Zo heb je bijvoorbeeld recepten als ravioli gevuld met een zachtgekookt eitje, dubbel gedopte tuinbonen met spek en room, gefrituurde risottoballetjes yummie, huisgemaakte venkelworst, in room gekookte bloemkool met pepers en nog veel meer.

Het recept wat mij direct opviel zijn de eierballen! Die ga ik zeker in het nieuwe jaar maken. Ik koos om voor een simpel gerecht de amandelkoekjes te gaan, ik deel hier ook het recept van. Oh wat zijn deze overheerlijk, ze zijn erg makkelijk om te maken en het is puur genieten! Voor oud en nieuw ga ik de worstenbroodjes maken, hier ben ik ook erg nieuwsgierig naar!

Ook is Angela ondertussen alweer bezig met een nieuw kookboek, hier ben ik wel heel benieuwd naar. Ben jij last minute nog op zoek naar een kerstcadeautje? Je kunt Huisgemaakt vandaag nog bestellen via bol.com. Onderstaand recept is ook perfect voor tijdens de feestdagen.

Wil jij ook eten dat smaakvol en met liefde klaargemaakt is? Dan kan dit kookboek niet missen in je collectie!

Amandelkoekjes (20 stuks)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. amandelen of amandelmeel
– 300 gr. suiker
– 2 eiwitten
– 1 handje hele amandelen
– poedersuiker
– bakpapier

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
Maal de amandelen heel fijn samen met de suiker in de keukenmachine. Doe ook de eiwitten in de keukenmachine en draai het in een paar minuten tot een (bijna) witte massa.
Strooi wat poedersuiker op de bakplaat en draai ongeveer 20 balletjes van het amandelmengsel en druk deze plat op het bakpapier. Het kan zijn dat je de koekjes in 2x moet bakken, anders liggen ze te dicht op elkaar.
Leg 2 amandelen op ieder toefje en bestrooi de koekjes met nog wat poedersuiker. Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Als de koekjes lichtbruin zijn, dan zijn ze klaar en nog lekker smeuïg vanbinnen.
Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en laat de koekjes afkoelen voordat je ze van de plaat af haalt.

Enjoy!

PRINS_Huisgemaakt_VP_HR

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Amandelkoekjes uit Huisgemaakt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven