Yummie! Een avocado cheesecake staat al een hele tijd op mijn to do lijstje, maar wat een gekte de afgelopen week. Dus het is er nog niet van gekomen! Beau van Beau bewust was me voor dus waarom niet deze delen? Ze raakte geïnspireerd door Allerhande en gaf haar eigen twist aan deze no bake romige taart!
Zoals jullie misschien weten ben ik al een tijdje gastblogger op Beau bewust, ze deelt mijn recepten elke vrijdag. Dus neem vooral eens een kijkje op haar site, ik vind hem super leuk en inspirerend!
Avocado cheesecake (8 personen)
20 min. bereiden + 2 uur wachttijd
Wat heb je nodig:
– keukenmachine
– springvorm 16 cm en bakpapier
Bodem:
– 65 gr. dadels ontpit
– 25 gr. sesamzaad
– 50 gr. paranoten
Vulling:
– 50 ml (amandel) melk
– 50 gr. gesmolten kokosolie
– 2 el honing
– sap van 1 citroen
– 2 kleine rijpe avocado’s
– 1/2 vanille stokje of 1 tl vanille extract
Topping:
kokosrasp, chiazaadjes en hennepzaad
Hoe maak je het:
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine en maal deze fijn. Verdeel dit mengsel over de bodem van je taartvorm en duw dit met een lepel stevig aan.
Mix alle ingrediënten voor de vulling ook in de keukenmachine tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem en strijk het glad. Laat je taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Top je taartje met de kokos en zaadjes en je kunt genieten!
Tip: laat het taartje niet te lang buiten de koelkast of vriezer want dan smelt de kokosolie. Dus eet hem direct op 😉 dit gaat vast lukken!
Enjoy!