Chocolade perentaart

Gisterochtend had ik zin om iets te bakken. Bakken is echt een stuk ontspanning voor mij en het voordeel is dat je daarna heerlijk kunt genieten 😉
Ik had flink wat peren over en vorige week kwam ik het recept van deze chocolade perentaart tegen op het blog van Uit Paulines Keuken.
Ik raakte direct geïnspireerd en toevallig had ik de basis ingrediënten allemaal in huis. Het recept is erg simpel en je tovert in no time iets heerlijks op tafel.
Doordat de taart gemaakt is van amandelmeel en gezoet met honing is hij ook nog eens gezond. De peren worden heerlijk zoet en sappig. Wat een combinatie chocolade met peren, yummie! Ik heb iets meer honing gebruikt dan in het recept van Pauline. Ik wilde de taart iets zoeter hebben, maar dit is naar eigen smaak.
Ik nam de taart mee naar een bespreking met een culi vriendin, hij is prachtig om mee te nemen namelijk! Een klodder slagroom gezoet met honing zou ook verrukkelijk zijn, dit doe ik de volgende keer. Een reden om de taart nog een keer te maken.

Chocolade perentaart
Wat heb je nodig:
– kleine springvorm
– bakpapier
– 5-6 kleine rijpe peren
– 150 gr. amandelmeel
– 40 gr. cacao
– 2 tl bakpoeder
– 4 eieren
– 150 gr. gesmolten roomboter
– 8 el honing
– snufje zout
– evt. opgeklopte slagroom gezoet met honing

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een bakblik met bakpapier en vet de randen in met bakspray of bv. roomboter of olijfolie.
Meng in een kom het amandelmeel, bakpoeder, cacao en een snufje zout.
Klop met een garde 1 voor 1 de eieren door het beslag en spatel hierna de gesmolten roomboter door het beslag. Voeg als laatst de honing naar smaak toe.
Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten. Verwijder aan de onderkant van de peertjes het klokhuis.
Verdeel nu eerst een paar lepels beslag over de bodem van de springvorm. Zet de peertjes rechtop in het beslag. Verdeel nu de rest van het beslag tussen de peertjes.

Chocolade perentaart 1

Bak de chocolade perentaart in ongeveer 40 minuten af, afhankelijk van je oven. De taart is klaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Laat de taart afkoelen op een taartrooster. Serveer de chocolade perentaart met een heerlijke klodder slagroom. Smullen maar.

Enjoy!

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top