Wat een leuke reacties krijg ik gisteravond toen ik vroeg welk recept jullie als eerst deze week online wilden! De meeste stemmen waren voor dit eiwitrijke choco bommetje, dus bij deze!
Wisten jullie dat cannellini bonen hartstikke eiwitrijk zijn? Ik ook niet! Maar toen ik het etiket las werd ik helemaal happy! Cannellini bonen komen oorspronkelijk uit Italië en zijn roomwit van kleur. Als ze gekookt zijn hebben ze een heerlijke nootachtige smaak. Ik ging voor het gemak en kocht voorgekookte in blik.
Ik vond het ook erg spannend om deze cake te bakken, maar wat is hij goed gelukt! Zit tijdens het schrijven van dit blog te genieten van een stukje na mijn workout! #nomnomnom
Voedingswaarde per plakje: 150.7 kcal, 10.74 kh, 10.1 eiwit, 6.44 vet, 4.37 vezels
Eiwitrijke choco bommetje (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakeblik, olijfolie en bakpapier
– 250 gr. gekookte cannellini bonen uitgelekt
– 4 eieren
– 200 ml amandelmelk
– 40 gram honing
– 60 gr. kokosmeel
– 40 gr. chocolade eiwitpoeder (ik gebruikte protein blend Fore)
– 20 gr. cacao poeder
– 10 gr. bakpoeder
– snufje zout
– 60 gr. gemengde noten fijngehakt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet je cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in.
Pureer de bonen met de staafmixer en meng alle natte ingrediënten door elkaar met de keukenmachine.
Voeg alle droge ingrediënten toe behalve en mix het geheel tot een egaal beslag. Spatel als laatst de noten door het beslag en giet het in de cakevorm. Bak het eiwitrijke choco bommetje af voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is.
Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Enjoy!
Top recept, thx
Klinkt lekker, ben wel benieuwd hoe die bonen erin smaken!