Ik vind de woensdag heerlijk om te bakken en mijn gezonde tussendoortjes weer aan te vullen!
Omdat het healthy kwarkbrood van I love health zo’n succes was, besloot ik er een Foodilove twist aan te geven en daar kwam dit kwarkbrood met appel en kaneel uit!
Tip: dit kwarkbrood met appel en kaneel is heerlijk om te besmeren met Yespers! Heb je mijn winactie al gezien?
Kwarkbrood met appel en kaneel (12-15 plakken)
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 1 banaan
– 1 ei
– 250 gr. optimel kwark appel kaneel
– 3-4 el honing
– 150 gr. havermeel
– 100 gr. speltmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 1 appel met schil in blokjes
– handjevol pecannoten
– 50 gr. rozijnen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, spray je cakeblik in met bakspray en leg er een stuk bakpapier in. Ik heb dit keer een groot cakeblik gebruikt.
Mix de banaan, eieren, kwark en de honing met de keukenmachine tot een egaal mengsel en voeg het meel, kaneel, bakpoeder en zout toe. Mix alles tot een glad beslag.
Spatel de appel, noten en rozijnen door het beslag en verdeel het beslag over je cakeblik. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
Bak het kwarkbrood af voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, controleer of hij gaar is met een satéprikker. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Laat het kwarkbrood even afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.
Enjoy!
Hoi Marleen,
Kan ik havermeel ook vervangen voor teffmeel of kokosmeel?
Groetjes,
Food_withfayen
Hoi marleen,
Kan je een inschatting maken hoeveel calorieën 1 plak heeft? En is het mogelijk om speltmeel te vervangen door amandelmeel?
Groetjss