Groenten en fruit zonder pesticiden

Ik ben iemand die altijd het onderste groente en fruit in de supermarkt pakt. Het idee dat anderen eraan hebben gezeten of erboven hebben gestaan vind ik geen fijn idee. Ik heb geen smetvrees, maar weet dat het niet schoon is. Daarom was ik het altijd extra goed als ik thuis kom. Herken je dat?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat groenten en fruit veel pesticiden en bestrijdingsmiddelen bevatten. Soms zelfs verschillende soorten door elkaar. Voor ons gezin vind ik bewuste en natuurlijke keuzes erg belangrijk, dus we veranderen stapje voor stapje onze leefstijl. Daarom kopen wij zoveel mogelijk biologische groenten en fruit. Van mei tot oktober halen we alles van een tuinderij waar alles onbespoten is.

Je denkt misschien dat je gezond bezig bent door veel groente en fruit te eten, maar wil je echt al die chemische bestrijdingsmiddelen binnenkrijgen? In dit blog wil ik je meer vertellen over hoe ik mijn groenten en fruit eet zonder pesticiden.

Moet je groenten en fruit wassen voor gebruik?

Een tijdje geleden vroeg ik via een poll op mijn Instagram of jullie je groenten en fruit wassen. Ik schrok want bijna 50% van de moeders gaf aan het helemaal niet te wassen. Wist je dat het tegenwoordig niet meer genoeg is om je groente en fruit alleen af te spoelen? Met spoelen verwijder je alleen het vuil en de bacterien, maar de grote hoeveelheid pesticiden krijg je er niet af.

Een voorbeeld zijn blauwe bessen. Je kunt ze wassen, maar vaak zijn de bestrijdingsmiddelen al in de schil getrokken. En ook al koop je biologisch ook dan mogen ze bepaalde bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Waar zitten pesticiden in?

Er is een hele lijst is opgesteld met het meest en minst bespoten groenten en fruit (zie de afbeeldingen hieronder). Op 1 staan de aardbeien, gevolgd door spinazie en boerenkool. Dit zette mij aan het denken want er staan veel soorten op die wij vaak eten. Ik ben benieuwd of er ook producten op staan die jij vaak met je gezin eet?

Waar zitten de minste pesticiden in?

Hieronder zie je de lijst met de meest schone soorten. Deze lijst kan heel handig zijn om bewustere keuzes te maken tijdens het boodschappen doen.

Hoe verwijder je pesticiden van groente en fruit?

Nu je weet dat pesticiden schadelijk zijn voor onze gezondheid (wetenschappelijk bewezen) en op welke soorten het meest en minst pesticiden zitten, wil je vast, net als ik, de Thieves fruit & veggie soak in huis halen. Zodat je ook weer kunt genieten van groenten en fruit zonder pesticiden. Met deze soak maak ik in slechts 2 minuten al ons groenten en fruit vrij van alle pesticiden.

Hoe werkt het? Deze unieke formule bevat drie exclusieve essentiele oliemelanges en andere ingrediënten met natuurlijke oorsprong die groenten en fruit effectief reinigen.

Hoe gebruikt je het? Ik vul een bak of de gootsteen met water (ligt even aan de hoeveelheid) en voeg de groenten en/of fruit en 1 klein dopje Thieves fruit & veggie soak toe. Het handige is dat je alles bij elkaar kunt doen om het te wassen. Je laat dit 2 minuten weken en vervolgens spoel je alles af met water. Of je het daarna ook proeft? Nee! En je groenten en fruit blijven veel langer houdbaar.

Wat zijn de voordelen van de Thieves fruit & veggie soak?

  • – Het is voordeliger dan alleen maar biologische producten kopen.
    – Je groenten en fruit zijn na het wassen langer houdbaar.
    – Het laat geen smaak achter. Dit is de meestgestelde vraag die ik krijg.
    – Met 1 fles kun je gemiddeld 32 x de gootsteen vullen om je groente en fruit te wassen.

Wil jij ook groenten en fruit zonder pesticiden?
<<< Klik hier om de Thieves fuit & veggie soak te bestellen >>>

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven