Help! Ik ga op vakantie wat nu?

Yes! De vakantieperiode is weer aangebroken. Heerlijk even weg en compleet ontspannen. Ik krijg de afgelopen week alweer vaak de vraag: Marleen help! ik ga op vakantie wat nu? Ik deel mijn tips met je om je vakantie gezond door te komen!

Ik hoor van velen dat ze zich tijdens de vakantie compleet laten gaan op het gebied van voeding. Waarom? Wat is er anders dan een normale week? Tuurlijk mag je wat extra genieten en het is heerlijk om even niet zelf te hoeven koken. Moet je jezelf helemaal los gaan, zodat je met een enorm schuldgevoel terug komt? Nee natuurlijk niet, volop genieten en gezond eten zonder aan te komen kun je heel goed combineren.

5 tips voor een gezonde vakantie!
1. start je dag altijd met het drinken van veel water en een lekker gezond ontbijtje. Zorg dat jij eiwitrijk ontbijt zodat je de rest van de dag goed verzadigd bent. Vaak hebben ze zoveel lekkers en gezonds bij een ontbijtbuffet, denk aan eiwitrijk beleg maar ook eieren of fruit. Kies daarnaast voor gezonde snacks tussendoor zoals fruit of snackgroenten, ook kun je natuurlijk heel goed een doosje eiwitrepen meenemen en wat noten.

2. wees bewust van je calorie inname. Zoals je weet draait alles om de energiebalans, geniet lekker maar bewust en met mate. Dus ga niet overeten dan is er niks aan de hand. Je kunt af en toe lekker genieten van een drankje of een lekker hapje eten maar hou de rest van de dag hier dan rekening mee.

3. zorg voor structuur in je voeding, eet op de momenten dat je dit thuis ook doet. Jij weet wat de goede verhoudingen zijn voor een dag gezond eten dus probeer dit aan te houden. Sla dus geen maaltijden over ook niet wanneer je iets lekkers neemt op een dag.  Ik vind het ook altijd fijn om op vakantie zelf te koken. Als we in een huisje of appartementje zitten koop ik altijd lekkere en gezonde streekproducten en ga ik helemaal los. Ik vind het te gek om de lokale marktjes af te struinen, tja ik blijf een foodie op vakantie!

4. beweeg tijdens je vakantie, ga lekker wandelen of doe de Foodilove home workout. Ik vind het altijd heerlijk om veel te wandelen tijdens het bezoeken van leuke dorpjes of over de boulevard. Tijdens mijn vakantie zwem, hardloop of fiets ik ook altijd. Zo fijn met mooi weer!

5. zorg ervoor dat je altijd een fles water bij je hebt op vakantie. Drink genoeg en vul dit water lekker met fruit zoals verse munt en citroen bijvoorbeeld. Of wat rood fruit of komkommer. Zo maak je er een heerlijk feestje van!

Kortom: probeer vooral te genieten en focus je op de dingen die je wilt. Zo zit je je progressie niet in de weg, zoals ik al zei kies voor af en toe iets lekkers en geniet bewust het is tenslotte vakantie! Liefs Marleen

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven