Homemade rabarber aardbeien jam

Weten jullie hoe simpel het is om jam te maken? Echt super easy! Ik heb het al vaker gedaan maar deze homemade rabarber aardbeien jam is echt yummie.
Aangezien ik zoveel rabarber en aardbeien in de tuin heb vind ik het super leuk om het overal in te verwerken. Heb je geen rabarber of aardbeien in je moestuin? Ze zijn nu ook volop in de supermarkt verkrijgbaar. Ik gek op de combinatie rabarber en aardbei…..#nomnomnom
Ik heb deze jam met honing gemaakt dus hij is healthy en suikervrij. Deze homemade rabarber aardbeien jam is heerlijk op verse yoghurt of hangop, maar ook op je sandwich en niet te vergeten je healthy pannenkoekjes in het weekend 😉 Binnen 15 minuten is de jam klaar, dus ik zeg “Lets make some jam!”

Homemade rabarber aardbeien jam (1 grote pot)
Wat heb je nodig:
– weckpot (schoongemaakt)
– 250 gr. aardbeien (gewassen)
– 4 stengels rabarber (schoongemaakt)
– 2 el water
– 4 el honing
– 2 el citroensap
– half kopje chiazaad

Hoe maak je het:
Snijd de aardbeien in partjes en de rabarber in kleine plakjes. Doe deze samen met de aardbeien en het water in een kleine pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het rustig pruttelen voor ongeveer 10 minuten totdat de rabarber en aardbeien heel zacht zijn geworden. Prak eventueel alles nog even met een vork plat. Haal de pan van het vuur en voeg de honing en het chiazaad toe. Roer alles goed door elkaar.
Laat de jam een paar minuten rusten en kijk of hij dik genoeg is. Is dit niet het geval voeg dan steeds een klein beetje chiazaad toe. Roer alles weer en wacht af totdat de jam de juiste dikte heeft.
Doe de jam in een leuke weckpot. De jam is ongeveer een week goed, bewaar hem in de koelkast.

Enjoy!

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven