In 3 stappen de komende week niet nadenken over wat je gaat eten

Wil jij als drukke moeder blijvend lekker in je vel zitten? Dan is een goede planning de sleutel tot succes! Uit ervaring weet ik dat er drie belangrijke stappen zijn die hierbij nodig zijn. Dagelijks zie ik bij veel moeders dat zij vergeten om te plannen, terwijl dit juist zo belangrijk is. Met een goede planning verminder je stress en hoef je niet last-minute te bedenken wat je wilt eten. Bijna iedereen wil voedzaam en lekker eten, maar wanneer het erop aankomt, wordt er vaak snel iets uit de winkel gehaald of eten besteld. Het kan anders, zonder dat het je uren kost. Sterker nog, het levert je tijd op! In dit blog deel ik de drie stappen die nodig zijn voor een succesvol en gezond eetpatroon gedurende de hele week.

1. Weekplanning

Een weekplanning waarin je voor de hele week van ontbijt tot diner plant wat je gaat eten kan je heel erg helpen. Maar zoals een van van de vrouwen die ik coach zei: “Marleen, bij het idee dat ik moet gaan BEDENKEN wat ik de hele week ga eten kan ik al huilen”. Waarom? Ze hebben al zoveel aan haar hoofd en nu moet ze hier ook nog over na gaan denken.  Het mooie is: hierbij komt een dieet-mindset naar boven. Want al het eten wat je inplant moet wel gezond en weet ik wat allemaal zijn.

Ja het maken van deze planning kost je even tijd (een half uurtje misschien) maar dat is dan het halfuurtje wat je vandaag aan tijd voor het goed zorgen voor jezelf gaat besteden. Je bent het waard! Zoals je van mij gewend bent ik hou van makkelijk en simpel. Hier een paar voorbeelden:

Ontbijt:
De ene dag kwark met fruit en een lekkere granola.
De andere dag warme havermout.
Je neemt deze ontbijtjes dus om en om. 
Liever wat anders? Kies dan ontbijtjes uit mijn receptenboek.

Lunch:
De ene dag soep met een broodje.
De andere dag een lekkere snelle salade.  
En ook hier geldt dat je in het receptenboek heerlijke lunch recepten kan uitzoeken.

Diner: 
Plan een pastadag, een rijst dag, een AGV dag, een patatdag (maak er dan een lekkere salade bij), een soepdag en een restjesdag. 

Voor inspiratie pak je het receptenboek erbij. Laat vooral je kids ook eens een recept uitkiezen! 

2. Boodschappen

Je weekmenu is klaar, nu is het tijd voor de boodschappen. Die ga je online doen want dat scheelt je heel veel tijd en impulsaankopen. Bij Albert Heijn bijvoorbeeld kan je voor elke week een vast bestelmoment inplannen. Met je weekmenu ernaast maak je een boodschappenlijst. Kies voor gemak dus neem voorgesneden groente (groentes uit de vriezer zijn niet ongezond bijvoorbeeld) en voorgesneden kip.

Vergeet niet wat lekkere dingen op je boodschappenlijst te zetten waar jij echt van kunt genieten zodat je in balans bent. Neem 1x per dag iets wat je heel lekker vindt en geniet daar echt van! Eet het niet gedachteloos weg maar sta stil bij wat je eet en proef hoe lekker het is. Geen hele reep chocola, maar twee stukjes. Geen zak chips, maar een klein schaaltje. Balans dus 😉 

3. Mealpreppen

Je hebt je weekmenu, de boodschappen komen binnen en dan….Dan ga je zorgen dat je ook gaat eten wat je besteld hebt. Ik heb eens een klant gehad die kocht de meest lekkere en gezonde groentes en fruit en een week later gooide ze alles weg omdat ze toch vanwege tijdgebrek eten had besteld en geen zin had om fruit te eten.

Mealpreppen is key. Blijf gewoon ademhalen, het idee van mealpreppen kan zijn dat je het idee krijgt dat je daar uren mee bezig moet zijn maar het tegendeel is waar. Sterker nog: een goede voorbereiding is het halve werk en ik kan je verzekeren dat het je alleen maar tijd oplevert.

Als je bijvoorbeeld havermout als ontbijt hebt staan, maak het dan de avond van te voren al zover klaar zodat je het in de ochtend alleen nog maar warm hoeft te maken. 

Kort samengevat: wat zijn de 3 stappen die jij kan zetten zodat je een week gezond en lekker kan eten zonder schuldgevoel?

 1. Maak een weekmenu
 2. Bestel je boodschappen
 3. Prep je meals

Nu ben ik benieuwd:

Maak jij al een weekmenu of zie je wel hoe het loopt?

Ik heb een mega waardevol cadeau voor iedereen die een comment achterlaat onder dit blog. Iedere comment beloon ik met toegang tot mijn exclusieve kookboek “100 snelle en simpele Foodilove recepten” t.w.v. 97 euro. Deze recepten heb ik speciaal voor jou als vrouwelijke ondernemer en moeder samengesteld zodat je niet hoeft na te denken hoe jij snel en simpel goed voor jezelf kan zorgen.

Voor nu: dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs, Marleen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

7 gedachten over “In 3 stappen de komende week niet nadenken over wat je gaat eten”

 1. Denk dat de tip van het preppen nog de beste is die ik hier uit mee neem…. En ook planning maken voor de dag? Avond lukt me prima! Thanks!

 2. Hi Marleen
  Ik ben al goed bezig met het plannen van week menu’s, een keer per week boodschappen doen en preppen. Toch merk ik dat ik soms wat inspiratie mis, dezelfde dingen maak of toch voor makkelijk (lees ongezonder) eten kies, met name tussen doortjes veel meer eet dan gepland.
  Je kookboek vol tips klinkt dus als een top plan!

 3. Ik maak ook elk weekend een overzicht wat we de week die volgt gaan eten maar dan eigenlijk alleen het avondeten. Het ontbijt wissel ik sowieso al af en de lunch is eigenlijk vaak hetzelfde.
  Daarna maak ik inderdaad ook een boodschappenlijst. De ene keer ga ik zelf om boodschappen en andere keer laat ik het al klaar zetten.

 4. Wat leuk om te lezen!
  Ik doe zelf voor ons gezin 1 x in de week boodschappen, koop veel verse groenten en fruit, en ik red het bijna altijd om elke dag wat lekkers en gezonds op tafel te zetten, en niks te verspillen. Het was ooit uit nood geboren om te bezuinigen op boodschappen. Eerst vond ik het heel moeilijk, nu heb ik er lol in en maak ik idd een planning, en bereid ik het als ik tijd heb vast voor. Soms val ik wel een beetje terug op bekende recepten waardoor je een beetje in herhaling valt (kids vinden niet alles lekker) dus inspiratie is altijd fijn! Dank voor je leuke blog!

 5. Ha Marleen, wat een leuke en interessante blog! Een weekmenu maak ik al, mealpreppen doe ik steeds vaker! Ik gebruik voor het weekmenu een leeg A4tje, tips voor een menu planner?
  Groetjes, Miranda

 6. Toch maar eens gaan foodpreppen en niet alleen het diner plannen maar ook ontbijt en lunch! Goede eye opener.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven