5 tips voor een gezonde koningsdag

Het is koningsdag, ik ben benieuwd wat voor leuks jij op de planning hebt? Ik hoop in ieder geval dat het droog blijft. Wij gaan verder met de voorbereiding van de verbouwing en misschien loop ik straks wel even een rondje over de markt. Ik kan me voorstellen dat als je aan het afvallen of met een gezonde leefstijl bezig bent bent, je niet je progressie in de weg wilt staan. Daarom deel ik vandaag mijn 5 tips voor een gezonde koningsdag met je! 

5 tips voor een gezonde koningsdag

1. start je dag met een eiwitrijk ontbijtje. Sla in ieder geval niet je ontbijt over, dan heb je een goede bodem. Wat dacht je van een rood-wit-blauw ontbijtje? Doe wat aardbeien in een kommetje samen met magere kwark en blauwe bessen. Zo start je je dag goed, feestelijk en gezond met lekker wat vitamientjes. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat het later mis gaat.

2. probeer zoveel mogelijk structuur aan te houden, denk vooruit en probeer je voeding bewust in te plannen. Bedenk ook goed hoe je met onverwachte situaties omgaat en durf ook nee te zeggen. Neem je tussendoortjes mee voor onderweg, zodat je geen trek krijgt en voor ongezonde dingen kiest.

3. drink voldoende water en beperk je tot maximaal 3 alcoholische drankjes vandaag. Drink ze niet in 1x achter elkaar en kies voor drankjes met weinig calorieën. Zoals een gin-tonic, yummie!

4. Focus je op wat je wilt (afvallen) en niet wat je niet wilt. Dit hou ik altijd in gedachten zodat ik maat hou en niet helemaal los ga, dit is zo zonde. Zo hoef je je de volgende dag niet schuldig te voelen.

5. Geniet en ga het feestje niet uit de weg, maar kies bewust. Pak de dag direct weer je normale ritme op en ga niet sparen. Dan is er niks aan de hand.

Extra tip: ben jij op zoek naar lekkere en gezonde koningsdag snacks? Klik hier voor mijn 5 favo, ik zette ze voor je op een rijtje.

Extra tip: is je sportschool dicht en wil je wel een lekkere workout doen? Doe dan de Foodilove home workout!

Fijne koningsdag! Liefs, Marleen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar top