5 tips voor een gezonde Koningsdag

Het is Koningsdag en ik ben benieuwd wat voor leuks jij vandaag gepland hebt! Wij gaan straks met de kindjes naar de kindermarkt en zoals elk jaar halen we een lekker oranje taartje bij de bakker. Hopelijk blijft het droog.

Als je net als ik bezig bent met afvallen of een gezonde levensstijl, wil je waarschijnlijk voorkomen dat je je vooruitgang op deze feestelijke dag tenietdoet. Daarom deel ik vandaag mijn 5 tips voor een gezonde Koningsdag met je!

5 tips voor een gezonde Koningsdag:

Tip 1: begin je dag met een eiwitrijk ontbijt

Sla je ontbijt niet over en zorg voor een goede bodem. Denk aan een rood-wit-blauw ontbijtje met aardbeien, magere kwark en blauwe bessen. Zo start je de dag feestelijk, gezond en met de nodige vitamines. Door dit te doen, verklein je de kans op later toegeven aan ongezonde verleidingen.

Tip 2: houd structuur

Probeer vooruit te denken en plan je voeding bewust in. Bedenk ook hoe je omgaat met onverwachte situaties en durf nee te zeggen. Als drukke moeder is het belangrijk om altijd voorbereid te zijn. Plan vooruit en neem gezonde snacks voor onderweg, zodat je geen trek krijgt en niet verleid wordt door ongezonde snacks. Denk aan snackgroenten, fruit, noten of yoghurt.

Tip 3: blijf gehydrateerd

Op dit soort dagen vergat ik altijd om voldoende water te drinken. Ik neem altijd een fles water mee voor onderweg en drink regelmatig. Als je dorst hebt, is het soms gemakkelijk te verwarren met honger, waardoor je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. Beperk je alcoholinname tot maximaal 3 drankjes. Verspreid ze over de dag en drink ze niet in 1x achter elkaar. Kies voor drankjes met minder calorieën. Zoals een gin-tonic mijn favoriet! 

Tip 4: focus op wat je wilt

Richt je aandacht op je doel en vermijd gedachten aan wat je niet wilt. Dit helpt om balans te houden en voorkomt dat je helemaal losgaat. Op deze manier hoef je je de volgende dag niet schuldig te voelen zoals ik vroeger altijd deed. 

Tip 5: geniet bewust

Ga deze gezellige dag niet uit de weg, maar maak bewuste keuzes. Pak direct na Koningsdag je normale ritme weer op en probeer niet te compenseren door minder te gaan eten. Op die manier blijft alles in balans. 

Extra tip: lekker en gezonde Koningsdag snacks

Ben jij op zoek naar lekkere en gezonde Koningsdag snacks? Klik hier voor mijn 5 favorieten die ik voor je op een rijtje heb gezet.

Extra tip: ga lekker bewegen met je kids 

Door samen te bewegen, verbrand je calorieën en stimuleer je een gezonde levensstijl voor het hele gezin. Is je sportschool gesloten is en je toch graag wilt sporten? Doe dan de Foodilove home workout!

Maar onthoud: Koningsdag is een dag om lekker te genieten met je gezin. Dus wees niet te streng voor jezelf en ga voor balans. Door bewuste keuzes te maken en actief te blijven, kun je een gezonde levensstijl behouden terwijl je geniet.

Ik wens je een hele fijne Koningsdag toe!

Liefs, Marleen

Lekker in je vel de zomer door!

Voel jij dat je er klaar voor bent om weer lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Je fit te voelen en die hardnekkige kilootjes kwijt te raken – zonder op dieet te gaan? Nóg meer energie en vrijheid te hebben om leuke dingen te doen?

Dan heb ik iets tofs voor je. In mijn ‘Lekker in je vel’ programma krijg jij alle tools, tips, tricks en alles wat je maar nodig hebt.

Ik help om je graag om een nieuwe leefstijl te bereiken. Een die je moeiteloos vol kunt houden, die precies bij jou en jouw gezin past, met blijvend resultaat. Zo kan jij de gezondste en gelukkigste versie van jezelf zijn, zodat je je dromen waar kan maken.

<<< Klik hier voor alle info over mijn ‘Lekker in je vel’ programma en let’s get started! >>>

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven