Fit en energiek de lente door!

Lente: tijd voor lucht, licht en ruimte

De temperaturen stijgen (eindelijk!) en dat vraagt om luchtigere kleding. Je wilt letterlijk de zware jas van de herfst en winter uitdoen, het is tijd voor de lente! Misschien heb je jezelf in de winter wat meer laten gaan. Er stonden minder leuke uitjes op de planning, dus nam je nog maar wat lekkers. Nu is het moment gekomen om uit je schulp te kruipen. Trek je donkere, zware winterjas uit en ga fit en energiek de lente door! Geniet van gezond eten, wandelingen in de natuur en de zon op je gezicht. Vergeet je niet in te smeren met een goede zonbescherming, zodat je je huid ook vanbuiten beschermt en verzorgt!

Laat de lente toe

Als die eerste zonnestralen tevoorschijn komen voel ik me direct anders. Ik word hier zo blij van en krijg direct behoefte aan lichter eten, zonlicht, lekker naar buiten gaan. Ik gooi de schuifpui open en lunch en werk in de achtertuin als het even kan. Samen met Emma en Stijn lekker aanrommelen en spelen in de tuin is ook zo fijn. De lente roept veel energie op, maar soms is het lastig om de stap van de donkere, koude winter naar de frisse lente te maken. Hoe laat je die lente toe?

Fit en energiek de lente door - foodilove.nl Marleen Bosmann

Tips om fit en energiek de lente in te gaan

Ik kan me voorstellen dat je bij de eerste zonnestralen even moet omschakelen. Het voelt alsof je lichaam er nog niet klaar voor is. Pas je nog wel in je luchtige kleding? Voel je je er nog fijn in? En hoe zit het met eten? Waar heb je nu echt zin in en geeft het je energie?

Ik geef je graag een paar tips!

Tip 1: de juiste voeding voor meer energie

Voeding is een geweldige manier om je energielevel op peil te houden. Ik ga in de lente automatisch lichter eten. Ik kies voor salades, smoothies en soepen. Daarbij hanteer ik de 80/20 regel: 80% is voedzaam en volwaardige voeding en 20% bestaat uit lekkere dingen. Ik drink iedere dag minimaal 2 liter water.

Tip: Salade met bietjes, geitenkaas en frambozen

Tip 2: een positieve mindset

Hoe jij over jezelf, eten en je lichaam denkt heeft te maken met je mindset. Een positieve mindset geeft je een berg fijne energie. Kijk dus naar wat wel kan. Geniet van lekker en gezond eten en gun jezelf ook dat glaasje rosé of een lekker borrelplankje. Voel je vooral niet schuldig. De bedoeling is juist dat je lekker in je vel zit en geniet van wat je doet en eet. Je bent helemaal goed zoals je bent.

Tip 3: zorg goed voor jezelf

Veel moeders laten tijd voor zichzelf erbij inschieten. Zonde! Het is zó belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Neem op tijd je rust, wees lief voor jezelf en plan tijd in voor dingen die je blij maken. Geniet dan ook volop van die momenten, je hebt ze namelijk verdiend! En weet je wat het is? Als jij goed voor jezelf zorgt en lekker in je vel zit, heb je meer zelfvertrouwen en energie. Daardoor kun je er ook weer beter zijn voor je gezin. Win-win dus!

Hoe doe je dat? Fit en vol energie de lente in?

Ik hoor je denken: allemaal leuk en aardig Marleen, maar HOE DAN? Geen zorgen, je hoeft het niet alleen te doen. Samen staan we sterker!

Voel jij dat je er klaar voor bent om weer lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Je fit te voelen en die hardnekkige kilootjes kwijt te raken – zonder op dieet te gaan? Nóg meer energie en vrijheid te hebben om leuke dingen te doen?
Dan heb ik iets tofs voor je. In mijn ‘Lekker in je vel’ programma krijg jij alle tools, tips, tricks en alles wat je maar nodig hebt.

Ik help om je graag om een nieuwe leefstijl te bereiken. Een die je moeiteloos vol kunt houden, die precies bij jou en jouw gezin past, met blijvend resultaat. Zo kan jij de gezondste en gelukkigste versie van jezelf zijn, zodat je je dromen waar kan maken.

<<< Klik hier voor alle info over mijn ‘Lekker in je vel’ programma en let’s get started! >>>

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven