Klaar met afvallen!

De afgelopen 2 jaar hebben bij mij elke dag in het teken gestaan van afvallen. Eindelijk heb ik de knop omgezet en tegen mijn Personal body coach durven zeggen dat ik klaar met afvallen ben! Zo wat een opluchting!

Hoe ver wil je gaan en hoe geobsedeerd kun je zijn als je leven alleen maar in het teken staat van wat je moet eten? Ik heb dit eindelijk los kunnen laten en ik kan je vertellen wat is dit een heerlijk gevoel! Ik hoor dit van veel meiden en zou willen dat jullie dit gevoel ook kunnen krijgen, vandaar dit blog!

Ik heb de laatste tijd zo’n mentale progressie geboekt dat ik niet meer elke dag op de weegschaal hoef te staan, ik kan genieten van lekkere dingen zonder me schuldig te voelen en niet meer mijn eigen progressie in de weg sta in het weekend. En jij wilt vast weten hoe ik dit heb gedaan?

We zijn nu 2 jaar verder en ik ben meer dan 15 kilo kwijt en een hele boel cm’s! Maar hoe ver wil je gaan, wanneer is het genoeg en ben je tevreden? Ik zit nu heerlijk in mijn vel, voel me fit en wat een rust heb ik in mijn hoofd. Mijn doel was afslanken en een strakker lichaam krijgen, maar wil ik echt blokjes? NEE! Een beetje toning vind ik super mooi maar ik weet dat ik niet meer lekker kan genieten als ik helemaal wil droog trainen. Ik ben gek op een wijntje en allerlei lekkers (etentjes) dus waarom zou ik dit opgeven als ik me zo goed voel? Precies!

Als lifestyle coach krijg ik zo vaak de vraag help Marleen ik heb een cheat gehad wat nu? Ik voel me zo schuldig! Al eerder schreef ik een blog over snaaien, hebben jullie deze al gelezen? Wat is een cheat en wat moet je doen als je dit hebt gedaan? Ohhh wat kun je je rot voelen dan de hele dag, de hele wereld vergaat?
En ik merk dat veel mensen geobsedeerd raken door voeding, wat ik zelf ook heel lang heb gehad. Wat een naar gevoel!  Er komt ook zoveel informatie op je af, ik zou zeggen vergeet dit en ga opzoek naar wat bij jou past.

Ik zeg altijd ik mag alles, maar zolang ik bewust kies dan weet ik dat er niet aan de hand is. En van een dagje cheaten ook niet. Het afgelopen weekend heb ik op een foodfestival gestaan en is er van alles naar binnen gegaan. Vanaf het moment dat ik rust in mijn hoofd had kom ik niet meer aan. Daarom ben ik nu klaar voor de volgende stap: bewust mijn voeding kiezen, genieten als ik er zin in heb, genoeg bewegen en zo komt mijn progressie weer vanzelf. Ik ben op dit moment super gemotiveerd om lekker door te knallen en ben er veel minder mee bezig. Zo zou iedereen zich moeten voelen!

Ik heb heel veel geleerd van een aantal mensen om mij heen, vriendinnen, mensen in de gym en uiteraard ook mijn eigen coaches. Twee weken geleden viel alles ineens op zijn plaats: ik was ineens een hele andere Marleen, ik heb alles losgelaten en kon alles ineens in een perspectief plaatsen. Wat een positieve change en wat een energie, heerlijk! Dus waar maak je je druk om? Die 2 kilo?! Precies!

Hieronder 5 tips om je op weg te helpen:
1. Zorg ervoor dat je structuur krijgt in je voeding. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je calorieën te tracken, zo weet je op een gegeven moment precies wat je kunt eten en wat voor jou geschikt is om je doel te behalen.
2. Zorg ervoor dat je regelmatig aan krachttraining doet, dus maak een weekplanning. Ik train 3-4x  kracht en 2x per week een cardio training of ik ga lekker wandelen of zwemmen. Zelfs in een druk leven kun je hier tijd voor maken!
3. Zorg ervoor dat je altijd genoeg boodschapjes in huis hebt, zo kun je altijd gezonde maaltijden samenstellen en grijp je niet snel mis.
4. Probeer elke dag een kleine healthy verandering toe te passen, dit zijn er heel veel in een jaar! Een quick fix helpt alleen op korte termijn en daarna ben je weer terug bij af.
5. Stel kleine doelen en beloon jezelf als je deze gehaald hebt, zo blijf je lekker gemotiveerd! Je leert elke dag weer iets meer over wat bij jou past.
6. Stress zorgt voor het tegengaan van je progressie, zorg dus voor rust. En stress ook niet als je een keer een bad ass tony op eet, maar kick ass direct daarna weer!

Wil jij net zo stralen als ik nu al een aantal weken doe, knallen door de hele gym, vol zelfvertrouwen en je mooi voelen? Herinner jezelf dan aan je einddoel, neem kleine stapjes en herinner je je aan het gevoel wat je steeds hebt als je lekker en fit in je vel zit. Dit helpt enorm! Het is een lang proces met heel veel vallen en opstaan maar als je er eenmaal bent geeft dit zo’n voldaan gevoel. Dus ik zou zeggen go for it!

XXX Liefs Marleen

Ps: deze te gekke foto is gemaakt door Puur by Dyana neem zeker eens een kijkje op haar website of instagram!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

4 gedachten over “Klaar met afvallen!”

  1. hoi marleen, heel mooi artikel.
    ben zelf ook 15 kilo kwijt al een dikke 2 jaar en ben daar heel trots op maar nog elke dag is het opletten…
    maar je mag zeker niet te ver gaan want je moet nog zonder schuldgevoel kunnen genieten van lekker eten.
    liefs

  2. Je hebt helemaal gelijk, lekker in je vel is zoveel meer dan dat streef gewicht halen, en mensen vergeten ook vaak dat dat streef gewicht moeilijk te halen is wanneer je spiermassa aan het creëren bent (spieren zijn zwaarder dat vet)! Inspirerend om te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven