Afgelopen weekend maakte ik dit overheerlijke winters ontbijt taartje! Dit taartje is stiekem super gezond en zo easy om te maken en perfect voor je ontbijt of als tussendoortje. Voor dit taartje heb je eigenlijk maar 4 ingrediënten nodig, hoe fijn is dat? Ik wilde dit receptje al heel graag met jullie delen dus bij deze! Uiteraard kan dit ontbijt taartje ook prima in de zomer!
De bodem van dit taartje bestaat echt uit maar 2 ingrediënten, namelijk noten en dadels, altijd een goede combinatie! Ik gebruikte als topping de nieuwe Optimel winterse kwark met honing en walnoten, maak je dit liever zelf? Dan kun je een Griekse yoghurt nemen en er wat honing doorheen roeren ook heerlijk!
De bodem van dit taartje moet een uurtje in de diepvries dus zorg er wel voor dat je de tijd hebt of maak hem een dag van te voren, dan hoef je hem de volgende ochtend alleen nog maar te toppen!
Winters ontbijt taartje (2 personen)
Wat heb je nodig:
– kleine springvorm met bakpapier
– 15 dadels
– 180 gram pecan noten
– 4- 5 el winterse kwark Griekse stijl Optimel
– topping: aardbeien, blauwe bessen, walnoten en munt
Hoe maak je het:
Laat de dadels een kwartiertje wellen in een kom met warm water. Maal ondertussen de noten fijn in de keukenmachine en doe dit ook met de dadels.
Laat de dadels in de keukenmachine en voeg de noten toe. Meng alles totdat het aan elkaar kleeft en verdeel het deeg over de bodem van een springvorm met bakpapier, zet de springvorm een uurtje in de vriezer. Haal de bodem uit je springvorm en top hem met de winterse kwark (meng deze kwark even goed doorelkaar met een lepel) en je favoriete topping.
Enjoy!