Ik had vanmiddag zin om te bakken dus besloot deze kokos appel cake te maken, een twist op een al eerder verschenen recept. De eerste cake die ik bakte vandaag mislukte want wilde een eiwitrijke cake maken, helaas! Deze kokos appel cake is een heerlijke gezonde snack voor door tussendoor!
Deze kokos appel cake bevat maar 134 calorieën per plak. Hoe te gek is dat? Bakken hoeft dus helemaal niet slecht te zijn als je wilt afvallen 😉 Zolang het maar binnen je macro’s past toch? Daarom wilde ik het recept direct met jullie delen!
Deze cake is heerlijk luchtig en de combinatie van kokos en appel is perfect. Het leuke aan bakken vind ik dat je eindeloos recepten kunt bedenken en deze een twist geven.
Ik ben benieuwd of jullie hem maken! Laat je je reactie achter of deel je een foto op social media? Liefs Marleen
Kokos appel cake ( 12 plakken)
Wat heb je nodig:
– 2 bananen
– 3 eieren
– flinke kneep honing naar eigen smaak (ik gebruikte 15 gr.)
– 2 tl vanille extract
– 80 gr. gesmolten kokosolie
– 100 gr. kokosmeel
– 1 tl baking soda
– snufje zout
– 1/2 appel in kleine blokjes
– 15 gr. geraspte kokos
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in.
Meng alle natte ingrediënten door elkaar in de mixer en voeg daarna de droge ingrediënten toe (behalve de kokosrasp en appel) en mix het tot een egaal deeg. Het deeg zal dikker zijn dan dat je normaal gewend bent. Spatel de appel en 10 gr. kokosrasp door de cake en verdeel het beslag in je cakevorm.
Bak de kokos appel cake af voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of hij gaar is en laat hem even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Voedingswaarden per plakje: 134 calorieën, 6,65 gr. kh, 3.28 gr. eiwit, 9.61 gr. vet en 4.14 gr. vezels.
Enjoy!
Hoi, kan ik de banaan ook vervangen door een appel of wat anders?
Lekker!! Ik heb er ook nog een beetje kaneel aan toegevoegd en heb m iets langer laten staan in de oven. Erg lekker! Bedankt voor het recept 🙂
heb hem vorige week gemaakt. was een beetje plakkerig maar erg lekker. Heb in plaats van honing yacon gebruikt. een natuurlijke zoetstof die geen insulinereactie geeft.
Ik heb hem vandaag gemaakt maar hij was erg kruimelig, de smaak was goed, maar misschien tips dat ik volgende keer mooie plakken krijg?
Komt net uit de oven, hij is echt heerlijk!
Oooh dat klinkt best goed! Ik heb er zin in gekregen 😀
Klinkt goed. Ga ik morgen maken!