Mijn gezonde leefstijl

Diëten? No way! Afvallen door middel van mijn gezonde leefstijl? Yes please!
Graag wil ik mijn ervaringen delen over mijn gezonde leefstijl van de afgelopen 1,5 jaar. Hoe ik mijn leefstijl positief heb verandert en hoe ik 12 kilo nu ben afgevallen zonder te diëten. Het kan met elke dag gezonde voeding maar vooral met bewuste keuzes. Uiteraard heb ik ook wel eens een dag dat ik helemaal uit mijn patroon ben en ik geniet van guilty pleasures. Dit moet uiteraard gewoon kunnen daarom houd ik me aan de 80/20 regel. 80% van mijn voeding is gezond en 20% bestaat uit guilty pleasures.
Ik merkte vroeger dat ik me telkens weer voornam om gezond te gaan eten, ik was op een gegeven moment 74 kilo en hield enorm veel vocht vast. En dit terwijl ik toen ook al erg sportief was. Je probeert steeds weer momenten uit te kiezen om met je goede voornemens te starten maar dit schoot bij mij niet op. Op een gegeven moment was ik er zo klaar mee en sinds dien maak ik vooral gezonde maaltijden, kies ik bewust en dit is echt niet moeilijk!

Iedereen weet dat teveel vet en suiker slecht is en fruit en groenten en gezonde vetten essentieel zijn voor een gezonde leefstijl. Ik ben 1,5 jaar geleden gestart met een periode van 21 dagen suikervrij te gaan eten. Ik kreeg op die dagen alleen maar 40 gr. koolhydraten binnen. Mijn lichaam is afgekickt van alle geraffineerde suikers. En ik heb vrijwel geen zin meer in iets zoets. Dit kan ik iedereen aanraden!
Ik bereid al mijn maaltijden vers en eet niets meer uit zakjes of pakjes. Weg met de e-nummers en geraffineerde suikers 🙂
Op dit moment eet ik nog steeds veel eiwitten. Van het eiwitrijke eten was ik meer dan 15 cm taille kwijt in 3 maanden en rond de 8% vetpercentage.
Uit de boeken van de Voedselzandloper en Amber Albarda haalde ik veel inspiratie. Dit zijn boeken die enorm veel bij mijn gezonde leefstijl passen. Je valt niet alleen af van gezond eten maar het heeft ook nog zo veel meer voordelen voor je eigen gezondheid.
Later ben ik ook superfoods toe gaan voegen en ben ik gluten en tarwervrij gaan eten. De voordelen hiervan merk ik niet alleen aan mijn gewicht maar ook aan mijn huid en mijn haar.

Naast mijn gezonde eetpatroon probeer ik iedere dag zeker wel te sporten. Soms is het niet altijd in te passen in een drukke week maar lees hier wat ik voor Les Mills workouts doe.

Gezonde voeding is alles behalve ingewikkeld, mijn tip is zolang je je maaltijden maar plant! Ik eet 3 hoofdmaaltijden op een dag en tussendoor eventueel een gezonde snack. Dit doe ik niet altijd. Ik zorg elke ochtend voor een goed ontbijt. Ben ben dol op smoothies maar  af en toe maak ik ook healthy pannenkoekjes of eet ik magere kwark met fruit en homemade granola. Ik lunch graag met wraps of een salade  en zorg er bijna altijd voor dat ik mijn lunch van huis meeneem. Ik sluit de dag altijd af met een lichte maaltijd.  Ook als ik ga sporten. Op deze manier val je bijna vanzelf af. Ik merk dat ik nu nog steeds langzaam in mijn gewicht zak en voel me fit en goed. Gedurende de dag drink ik groene thee en veel water.

Onderstaand een voorbeeld van hoe mijn dag eruit ziet:
7 uur lauwwarm water met citroen en een kop zwarte koffie
8 uur ontbijt  groene smoothie
12 uur 2 wraps met roomkaas, zalm en sla
16 uur fruit
18 uur lichte maaltijdsoep
20 uur evt. fruit of kwark na het trainen

Ik merk dat als ik mijn maaltijden niet goed plan ik zin in lekkere dingen tussendoor krijg en ben ik direct uit mijn ritme. Ik plan in het weekend vaak een weekmenu. Toch komen er spontaan altijd etentjes etc. tussendoor. Ik maak dan bewuste keuzes en snoep niet meer tussendoor. Laat dat allemaal maar eens staan en je zult zien wat er gebeurt.
Ik doe geen impulsieve en onverstandige aankopen meer. Dit scheelt enorm veel. Zorg voor een afwisselend en gevarieerd eetpatroon en maak het leuk. Ik kook met veel seizoen producten en eet ook vaak vegetarisch.
Eten gooien wij nooit weg. No food waste! De rest van de week gebruik in de ingrediënten die ik over heb in mijn andere maaltijden. Ik ben erg creatief met eten geloof ik 🙂 en maak van elke maaltijd een feestje.

Dus kortom: plan je gezonde maaltijden die bestaan uit vlees, vis, gezonde vetten en groente en fruit! Kook alles vers en varieer. Je ziet dat het absoluut niet moeilijk hoeft te zijn zolang je de juiste keuzes maakt.

Binnenkort zal ik jullie laten zien hoe mijn weekmenu eruitziet en wat er in mijn koelkast ligt.

Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan inspireren tot een gezonde leefstijl. Enjoy!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 gedachten over “Mijn gezonde leefstijl”

  1. Jij noemt dit geen dieet, maar ik vind het voorbeeld van een dag ontzettend weinig eten. 1 groene smoothie tot 12 uur en s avonds alleen een lichte maaltijdsoep? Daar zou ik het echt niet mee redden en ik kan me wel voorstellen dat je daar van afvalt ja.

  2. Beste Marleen, fijn dat je zoveel afgevallen bent. Je hele verhaal kan ik best achter staan. Maar als ik je dagmenu dan zie… Ik zou het er werkelijk niet op uithouden! Ik eet ook alles zelfgemaakt, zonder geraffineerde suikers, sowieso weinig fruitsuikers en nauwelijks kokosbloesemsuiker etc, heb daar ook niet zoveel behoefte aan. Veeeeeel groente en redelijk wat eiwitten. Maar hoe houd jij het uit op zo’n eetdag als hierboven, en dan ook nog sporten???? Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven