Pumpkin spice latte

Heerlijk winters, warm en zó ontzettend lekker is deze pumpkin spice latte van Kirsten. Ik ben absoluut geen koffiedrinker, maar hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken (ok, bijna dan). Dit drankje maak ik regelmatig, dat zegt wel genoeg toch? Het past ook perfect bij het winterse weer van de laatste dagen: ruiten krabben, handschoenen èn een pumpkin spice latte.

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte (2 personen)
Wat heb je nodig:
– een (grote) handvol diepvries pompoenblokjes
– 300 ml (plantaardige) melk
– een kopje koffie: zo sterk als je zelf lekker vindt
– 1 el koek-speculaaskruiden of kaneel
– 1 tl nootmuskaat
– 1 tl gember (poeder)
– een lekkere toef slagroom
– cacao voor de garnering

Hoe maak je het:
Pureer de pompoenblokjes pureer met de staafmixer of blender. Eventueel kun je er alvast wat melk bij gieten. De eerste keer dat ik dit drankje maakte heb ik niet lang genoeg gepureerd, waardoor ik allemaal stukjes pompoen in m’n pannetje had en het drankje dus maar door de zeef heb gegooid. De keren daarna had ik hier geen last van. Als je geen stukjes wilt, is het dus belangrijk om echt lang genoeg te pureren.
Warm de melk en de pompoenpuree op in een pannetje samen met de kruiden. Je kunt het drankje lekker ‘spicy’ maken door meer kruiden toe te voegen. Voeg vervolgens het kopje koffie toe en roer goed door.
Schenk de pumpkin spice latte vervolgens in twee mokken en maak af met een toef slagroom en hier bovenop een beetje cacao èn wat extra koek-speculaaskruiden. Dit maakt het echt af, de eerste slok vind ik het lekkerste!

Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl en #theearlymorningblog of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!

Ik ben Kirsten, ik heb een voorliefde voor de vroege ochtenden en ben dol op lekkere ontbijtjes (het liefst eet ik ze de hele dag), kamperen, wilde bloemen, reizen, schrijven, fotograferen en de natuur. Op the early morning blog deel ik mijn passie voor reizen, lekker eten en diy projectjes. Als gastblogger bij Foodilove hoop ik je te inspireren om lekker de keuken in te gaan.

Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!

Liefs Kirsten.

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven