Het is weer tijd voor een echte easy monday! Heb jij zin in een easy en healthy pizza? Maak dan zeker deze spring wrap pizza want hij bevat veel minder calorieën dan een echte pizza. Ik ben gek op wrap pizza’s en deze keer maakte ik een lente variatie. Heerlijk met allerlei verse lente groentjes en een gebakken eitje on top!
Een wrap pizza maken is eigenlijk heel simpel, je belegd hem met toppings waar je zin in hebt en hij hoeft alleen nog maar een paar minuutjes in de oven! Dus perfect en gezond na een druk dagje werken, maarewoon als lekkere lunch kunnen ze uiteraard ook.
Deze spring wrap pizza is belegd met allerlei voorjaarsgroente zoals groene asperges en tuinerwtjes. Ik zeg maar 1 woord: yummie!
Spring wrap pizza (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 2 meergranen of volkoren wraps
– 2 eieren
– groene asperge tips (4 minuutjes gekookt)
– 1/2 courgette in halve plakjes
– handjevol cherrytomaatjes gehalveerd
– 4 el (bevroren) tuinerwtjes
– 2 stengels lente of bosui in dunne ringen gesneden
– 4 plakken parmaham
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Bekleed je bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de wraps op de bakplaat en breek op elke wrap 1 eitje. Verdeel de courgette, asperge tips, tomaatjes, tuinerwtjes en lente ui over de wrap. Strooi wat versgemalen peper en zeezout over de wraps en zet ze voor 6-8 minuten in de oven. Hou het eitje in de gaten, als deze bijna gaar is haal je de wraps eruit. Scheur de parmaham in plakjes en verdeel deze over de wraps. Zet de wraps nog 2 minuutjes in de oven en je kunt genieten.
Tip: Als je een wat grotere eter bent kun je ervoor kiezen om het recept te verdubbelen.
Enjoy!