Streef jij ook naar perfectie?

Heb jij ook wel eens het idee dat je er alles aan wilt doen om je doelen te bereiken? Dus in feite is het alles of niets? Streef jij ook naar perfectie? Ik wil je dan eigenlijk direct uit je droom helpen, want streven naar perfectie is streven naar falen!

De laatste 2 jaar heb ik tijdens mijn zoveel geleerd. Voor mij was het eerder altijd alles of niets, van het ene uiterste naar het andere. Ik kon super streng zijn voor mezelf een langere periode en daarna ging het mis. Herkenbaar? Hier heb ik wel enorm veel progressie mee geboekt maar op een gegeven moment hou je dit niet meer vol. Ik weet nu dat balans de sleutel tot succes is!

Het kan enorm frustrerend zijn als je een misstap maakt, maar is dit wel zo als je af en toe een lekkere reep eet? Al eerder schreef ik een blog over snaaien en loslaten. Iedereen heeft in feite wel eens last van een dipje, maar ik zie dit tegenwoordig als een leermoment en laat dan niet direct alles varen.

Alles draait om balans en vallen en opstaan hoort echt bij het proces om je doel te behalen. Is dit herkenbaar voor jullie? Jammer genoeg kan niet alles in 1x perfect, als ik me hier op ga focussen gaat juist alles fout in mijn dagelijkse leven. Daarom wil ik jullie vandaag 5 tips meegeven om je perfectionisme los te laten! Geloof me loslaten helpt en zorg voor heel veel rust!

Mijn 5 tips om los te laten:

1. Hou je gewenste resultaat voor ogen, wanneer je een dipje hebt pak jezelf direct weer op en focus je je weer goed op je doel. Heb jij nog geen doelen gesteld? Klik dan hier, dan help ik je hiermee.
2. Wees bewust van je valkuilen in dergelijke situaties en bedenk goed hoe je hier mee om kunt gaan de volgende keer.
3. Niet alle progressie is zichtbaar, hou ook je mentale progressie goed in gedachten. En vier ook deze successen. Trakteer jezelf op een nieuwe sportoutfit of een lekker etentje waar jij echt van kunt genieten.
4. Vergelijk jezelf vooral niet met anderen. Trek je eigen plan en doe wat werkt voor jou!
5. Kies steeds voor kleine stapjes qua veranderingen in je leefstijl. Grote veranderingen lukken vaak niet één keer.

En het allerbelangrijkste: zoek balans voor jezelf en zorg niet voor het alles of niets principe. Ik mag elke dag 1 iets lekkers zodat ik weet dat ik niet ga snaaien of enorm verlangen. Goede tip heh, probeer het eens uit.

Onthoud dat iedereen te maken heeft met vallen en opstaan! Je bent niet de enige die fouten maakt,  dus blijf in jezelf geloven! Liefs Marleen

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Streef jij ook naar perfectie?”

  1. Thanks!, is ook precies de reden waarom ik PBP wil gaan doen, niet zo zeer om af te vallen of aan te komen, ben op dit moment erg fit en tevreden met mijn lichaam. Wel wil ik een betere balans vinden tussen sport en rust. En kan er ook teveel in door gaan met strikt eten of juist weer extreem belonen. Heb geen goede balans. En hoop dat PBP me die kan geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven