5 tips om een gezonde leefstijl te combineren met je gezin

Als ondernemende mama werk je hard om – naast je drukke baan of eigen bedrijf – je gezin draaiende te houden. Je houdt dus veel ballen hoog. Iedere dag weer.

Jij komt alleen zelf aan de beurt als er tijd over is. Daardoor heeft een gezonde leefstijl niet de prioriteit die je zou willen. Want wie heeft er in deze hectische tijden nu tijd óver?

Met een drukke baan of eigen bedrijf kan het combineren van een gezonde leefstijl met je gezin een enorme uitdaging zijn. Misschien was dit voor jou zelfs de reden om het weekmenu te downloaden.

Als ondernemer én kersverse mama van Emma begrijp ik dat als geen ander. 

Ook ik heb geen tijd om uren in de keuken te staan en alleen maar met mijn voeding bezig te zijn.

Maar wat nou als ik je vertel dat dat ook helemaal niet hoeft? Dat het ook anders kan? Snel en simpel. Zonder gedoe.

In dit blog geef ik je vijf praktische tips. Je kan er direct mee aan de slag zodat je zelf kan zien en ervaren dat die gezonde leefstijl in combinatie met je gezin ook voor jou haalbaar is.

1. Plannen
Maak in het weekend een planning voor de hele week, bijvoorbeeld in de handige Foodilove weekplanner. Dit kun je ook samen met je kids doen – ik hoor van moeders uit mijn 12 weken challenge dat ze dit superleuk vinden. Kies voor snelle en simpele recepten, die vind je in mijn 100 gratis recepten

2. Eén keer per week boodschappen
Doe maximaal één of twee keer per week boodschappen en bereid je maaltijden zoveel mogelijk voor. Dit scheelt ontzettend veel tijd.
Kook dus grotere porties voor meerdere keren. Het is niet erg om af en toe hetzelfde te eten, vooral niet als het superlekker is, toch?

Maak het jezelf niet moeilijk, keep it simple!

3. Snackmomenten
Plan samen met je kids gezonde snackmomenten in. Ga hiervoor rustig zitten met een kop thee. Zo heb je een rustmomentje voor jezelf en voorkom je dat je maaltijden overslaat, waardoor je gaat snaaien.

4. Dertig minuten bewegen
Probeer elke dag minimaal dertig minuten te bewegen. Door te bewegen krijg je meer energie en zit je lekkerder in je vel.
Ga met (of juist even lekker zónder) je gezin naar buiten en doe actieve dingen, zoals fietsen of wandelen.

Heb je net zoals ik een baby? Maak dan dagelijks een wandeling met de kinderwagen. Slaapt je kindje, luister dan tijdens de wandeling een inspirerende podcast over persoonlijke ontwikkeling of het laten groeien van je business.

Twee vliegen in één klap!

5. Stap voor stap
Stel haalbare doelen en ga stap voor stap te werk. Je hoeft echt niet alles in een keer te doen en het hoeft ook niet perfect.

Sterker nog: liever niet! Wil je een blijvende, positieve verandering? Denk dan: ‘baby-steps’. Zet iedere week drie kleine stappen. Niet meer, niet minder.

En wees lief voor jezelf.

Zo geef je ook meteen het goede voorbeeld aan je gezin, want als je partner en kids meedoen wordt het voor jou een stuk makkelijker om de overstap te maken naar een gezonder leven.
En dat werkt ook andersom! Want, lieve mama, je hoeft je niet uit te hongeren. Je hoeft niet te stoppen met eten. Je hoeft niet alleen nog maar aan de shakes of de poeders.
Juist niet!
Laat gezond eten en een gelukkig leven de norm zijn. Laat je kinderen zien dat gezond eten leuk is, en lekker. Dat is het allerbeste voorbeeld dat je ze kan geven.

Ik nodig je uit om deze tips vanaf vandaag toe te passen. Mij helpen ze in ieder geval enorm.

Liefs, Marleen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven