5 voorbeelden van kleine doelen die jezelf kunt stellen

Waarom je kleine doelen voor jezelf zou moeten stellen? Dit is waarom…Je bent er helemaal klaar voor: nu ga je écht werken aan je healthy lifestyle. Vraag aan 10 vrouwen wat hun doel is en 90% antwoordt met “afvallen”. Ook in mijn 12 weken programma zien we het veel terug: “ik wil graag 10 kilo kwijt!” of “ik wil graag buikvet verliezen”. Er is in principe niets mis met deze doelen, los van dat ze niet SMART zijn opgesteld en daardoor lastig te meten te zijn. Maar dit einddoel kan voor sommigen heel ver weg voelen. Door kleine doelen te stellen, kan je bijdragen aan dit grotere doel. We geven een paar voorbeelden van kleine doelen die je jezelf kunt stellen.

5 voorbeelden van kleine doelen

Het zijn dus voorbeelden, dus je kan hier eindeloos mee variëren!

1/5: 3 x in de week minimaal 30 minuten sporten

Door meer te bewegen en de beweging behapbaar te maken, zorg je dat je meer calorieën verbrandt. En meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt betekent afvallen. Dus door een kleiner doel, draag je bij aan het einddoel. Stel je zelf dus een doel om een X aantal keer te sporten of te bewegen.

2/5: 5 x per dag bewust nee zeggen op moeilijke momenten

Vind jij het lastig om nee te zeggen tegen een traktatie van je collega? Of om het koekje die je bij je thee geserveerd hebt gekregen te laten liggen? Train jezelf door van te voren te bepalen hoe vaak je die dag bewust NEE wilt zeggen.

3/5: 15 km per week wandelen of hardlopen

Misschien ga je 2 x per week wandelen: 1 x 5 km en 1 x 10 km. Of ga je voor 5 korte wandelingen van drie kilometer? Bijvoorbeeld tussen je huis en je werk? Er zijn veel variaties mogelijk, zelfs nog binnen dit doel. Dit geeft je de vrijheid om te doen zoals het uitkomt, zonder het doel van een X aantal kilometer uit het oog te verliezen. Een andere variant op dit voorbeeld van kleine doelen is: 10.000 stappen per dag. Go, go, go!

4/5: 5 x per week de dag beginnen met 250 gram groenten of fruit

Een groot deel van de Nederlandse bevolking eet te weinig groenten en fruit. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 250 gram groenten en 200 gram fruit. Voor jou wordt dit een eitje als je zorgt dat je hier extra scherp op bent en ze voor een groot deel al met je ontbijt binnen krijgt! Groenten en fruit zitten vol met vezels en vitaminen direct bij aan een healthy lifestyle.  Ook zorgen ze voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger zult hebben. Hoe? Wacht dacht je van één van deze 5 smoothies?

5/5: 3 x per week een smoothie voor 2 dagen maken

Vind je het desondanks lastig om doel nummer 4 te behalen? Dan is dit voorbeeld een uitkomst: stel jezelf het doel om minimaal 3 x per week een dubbele portie smoothie te maken. Zo krijg je niet alleen extra vezels en vitaminen binnen, maar leer je ook om eten vooruit te maken. Handig voor als je aan de slag wilt gaat met een weekplanner! Geen smoothie-inspiratie? Check dit!

Ga je kleine doelen stellen?

Zie je dat je ook andere doelen kunt stellen dan alleen “afvallen”? We dagen je uit: welke kleine doelen kan jij jezelf stellen? Deel ze hieronder in de reacties, zodat anderen weer inspiratie op kunnen doen door de door jou opgestelde doelen!

Samen met Foodilove werken aan het behalen van je kleine doelen? Klik hier voor alle info over mijn 12 weken programma ‘nooit meer op dieet’. 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven