Tips voor een healthy lifestyle

De afgelopen 2 maand heb ik een aantal kleine wijzigingen in mijn leefstijl gedaan die ik graag met jullie wil delen.  Tijdens mijn Personal Body Plan leer ik veel nieuwe dingen, deze tips voor een healthy lifestyle zijn klein maar veranderen veel! Ik start vandaag met mijn 3e maand en dit deel ik graag met jullie.

Ik ben een health freak, heb het altijd druk maar zorg er altijd voor dat mijn voeding voorbereid is. Zo ga ik niet de mist in. Ik ben ook altijd van de to do lijstjes, ik hou er van om dingen uit te werken zoals mijn boodschappen, voedingsschema en ook van alles op mijn werk. Ik noteer alles in een boekje zodat je niet overal briefjes vind 🙂
Een checklist is erg handig, het helpt je om gezond te eten, je training in te plannen en om je fit te voelen elke dag maar weer. Dit door de juiste keuzes te maken en daarom hou ik van georganiseerd bezig te zijn.

Onderstaand een aantal simpele tips waardoor jij veel meer energie zult krijgen elke dag. Ik heb van onderstaande tips een routine gemaakt zodat ik mijn healthy lifestyle constant houd. Je merkt al dat het snel in je systeem zit, ik ga voor resultaten jullie ook?

Mijn checklist:
1.  Ik sta op met een glas lauwwarm water met sap van een halve citroen. Dit doorbreekt je normale gewoontes.
2. Elke ochtend ontbijt ik uitgebreid en neem ik mijn vitamines en visolie.
3. Ik zorg dat ik 2 liter water minimaal op een dag drink (groene thee reken ik hier ook bij in). Erg handig is een dopper (500 ml) deze vul ik steeds met water en hier drink ik per dag van leeg.
4. Ik plan al mijn maaltijden en maak ze de avond van te voren klaar of in de ochtend zodat ik goed voorbereid naar mijn werk ga.
5. Op zondag plan ik mijn trainingsschema in zodat ik precies weet wanneer ik ga trainen en zo kan er niets tussenkomen (als het goed is 😉
6. Ik eet gedurende de dag enorm veel groente en eiwitten bij elke maaltijd, in combinatie met vet of op de dagen dat ik train met koolhydraten.
7. Elke avond voor het slapen gaan neem ik een maaltijd met 1 handpalm koolhydraten.
8. Eet niet meer dan wanneer je voor 80% vol bent.
9. Zorg ervoor dat op de dagen dat je niet traint actieve rust neemt. Ik geef dan een groepsles, volg yoga of zwem bijvoorbeeld. Nu het mooier weer wordt vind ik het ook heerlijk om de avond te wandelen.
10. Neem op je werk de trap, ga met de fiets of loop een stukje in je pauze. Blijf actief.
11. Ik zorg ervoor dat ik minimaal 8 uur per nacht slaap. Erg verstandig voor zowel je lichaam als geest.
12. Ontspan. Ik vind het heerlijk om naar een serie op Nexflix te kijken of in een warm bad met Rituals te stappen. Zo maak ik even mijn hele gedachten leeg.
13. Smile and be happy!

Give it a try!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

4 gedachten over “Tips voor een healthy lifestyle”

  1. Hallo Marga,
    Dit maakt helemaal niets uit, het gaat om de totale calorie inname die je per dag binnenkrijgt. Ik eet voor het slapen nog 1 handpalm koolhydraten zo schiet mijn bloedsuikerspiegel nog iets omhoog en wordt ik moe voor het slapen gaan 🙂 Je lichaam verbrandt het gewoon, ik eet het altijd wel voor 22 uur.

  2. Ik ben het helemaal met je eens. Zelf ben ik ook erg bezig met mijn gezondheid en ik merk idd dat to do lijstjes je echt on point houden! Goede tips meid.

  3. Marga buiting

    Leuk om te lezen hoe jouw dagindeling er ongeveer uit ziet. Maar ik zie dat je voor het slapen gaan ook nog een maaltijd neemt? Dat is volgens mij niet zo’n goede gewoonte. Ik heb net een artikel gelezen dat je lichaam de nacht juist gebruikt om te ontgiften en dat je tussen 22.00 en 8.00 beter niets meer kunt eten. Mocht je echt iets nodig hebben dan kon je beter fruit eten- http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=52

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven