Brownies zijn één van mijn favoriete guilty pleasures van dit moment! Ik ben eigenlijk zelf niet zo van de Valentijn, daarom vroeg ik aan jullie op facebook wie het recept wilden. Eigenlijk kun je deze brownie natuurlijk altijd maken, doen jullie iets aan Valentijn? Deze brownie met grote frambozen is wel heel speciaal om te maken. Fijne Valentijnsdag!
Valentijn brownie (24 stukjes)
Wat heb je nodig:
– brownie bakvorm of ovenschaal
– bakpapier
– 250 gr. roomboter en extra om de bakvorm in te vetten
– 250 gr. pure chocolade
– 6 eieren
– 1 tl vanille essence of 1 vanille stokje
– 200 gr. witte basterdsuiker
– 200 gr. zelfrijzend bakmeel
– 100 gr. witte chocolade in kleine stukjes gehakt
– 125 gr. verse frambozen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de ovenschaal of bakvorm in met wat boter en bekleed hem met bakpapier.
Smelt de boter in een steelpan, wanneer de boter is gesmolten haal je de pan van het vuur, breek je de pure chocola in stukjes en roer je dit door de boter heen totdat het gesmolten is.
Doe de eieren in een kom samen met de vanille en klop de eieren in 3 minuten luchtig met een mixer. Voeg in delen de suiker toe. Spatel de gesmolten chocola door het eiermengsel en zeef het meel erboven en schep het luchtig door. Meng de helft van de witte chocolade door het beslag en giet het beslag in de vorm.
Verdeel de rest van de chocolade samen met de frambozen over de brownie en bak hem af voor ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, snijd hem in stukken en heerlijk genieten!
Enjoy!