Wanneer zit je lekker in je vel?

Lekker in je vel zitten, wat is dat eigenlijk? De een zit lekker in haar vel als haar kleding goed zit, de ander als ze rust in haar hoofd heeft en weer een ander als ze zich fit en energiek voelt. Wat ze allemaal gemeen hebben is het gevoel erbij. Een fijn gevoel. Vandaag gaan we wat dieper in op lekker in je vel zitten, factoren die er invloed op hebben en natuurlijk krijg je weer praktische tips van me!

Lekker in je vel zitten, mijn verhaal

Veel vrouwen denken dat lekker in je vel zitten samenhangt met je gewicht. Ook ik dacht dat. Ik viel op een gegeven moment 15 kilo af en woog nog 58 kilo. Voelde ik me toen fijner dan met die 15 kilo erbij? Nee. Ik had nog steeds genoeg aan te merken op mijn lichaam en gewicht. Ik was niet blij met mezelf en daardoor was mijn nieuwe gewicht niet goed genoeg. Toen ik eenmaal doorkreeg dat lekker in je vel zitten niet met de cijfers van je gewicht of je kledingmaat te maken hebben, ging er een wereld voor me open. Het draait namelijk allemaal om mindset.

Lekker in je velt zitten begint tussen je oren

Je mindset is zo ontzettend sterk. Stel dat jij jezelf elke dag vertelt dat je fit en energiek voelen niet voor jou is weggelegd. Wat denk je dat er dan gebeurt? Word je dan op miraculeuze wijze wel ineens heel fit? Nee. Dus wat gebeurt er als je het tegenovergestelde denkt? Als je denkt en gelooft in mogelijkheden? Dan kun je de mindset creëren die jou vooruit helpt. Door te geloven in jezelf en goed voor jezelf te zorgen, ga je vanzelf beter in je vel zitten.

Echt. Jouw mindset bepaalt alles.

Wanneer zit je lekker in je vel?

Als je mij nu vraagt wat lekker in mijn vel zitten voor me betekent zeg ik: blij zijn met mezelf en zelfacceptatie. Vol trots in de spiegel kunnen kijken en me gelukkig voelen met meer zelfvertrouwen. Nu hoor ik je denken: Allemaal leuk, Marleen, maar hoe zorg ik dat ik lekker in mijn vel kom te zitten?

Laten we samen kijken welke stappen jij kunt zetten om lekker in je vel te zitten. Met kleine stapjes kun je voor jezelf al een groot verschil maken. Onthoud dat ieder stapje er één is en volg je eigen tempo. In grote lijnen komt lekker in je vel zitten neer op 3 onderdelen:

  • mindset
  • voeding
  • self care

Mindset

Ik had het al eerder over je mindset. De manier waarop je over jezelf, over voeding en over je leven denkt en praat heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Als jij alleen maar aandacht legt op de minder mooie dingen, is dat wat je ziet. Wat hierbij goed helpt zijn affirmaties. Dat zijn zinnetjes die je tegen jezelf zegt, iedere dag weer opnieuw. Je traint je brein hiermee om ze te geloven. Dus als jij iedere ochtend opstaat en zegt: “Dit wordt een goede dag.” krijg je ook een goede dag. Natuurlijk gebeuren er weleens dingen waar je geen invloed op hebt, maar met een positieve mindset kun je die ook veel beter dragen.

Wat ik dagelijks zie en merk is dat veel moeders alleen maar gefocust zijn op het getal van de weegschaal en het afvallen. Ze denken dat je dan lekker in je vel zit. Je hebt het gelezen in mijn verhaal: dat is dus niet zo. De positieve mindset zorgt dat ik lekker in mijn vel zit.

Voeding

Voeding is de motor voor lichaam en geest. Als je je lijf voedt met gezonde en goede voeding kan het goed functioneren. Ik hanteer altijd de 80-20-regel. 80% van mijn voeding is voedzaam en gezond, 20% bestaat uit lekkernijen. Als je op die manier met je voeding omgaat, hoef je nooit met een schuldgevoel te snoepen van een stuk taart of een lekkere borrelplank. Je basis is dan namelijk helemaal in orde. En ook hier speelt je mindset een grote rol. Gun het jezelf om te genieten van een wijntje, een ijsje of een lekkere bbq. De wereld vergaat echt niet als je dat doet. Liever genieten met een fijn gevoel, dan eten en niet lekker in je velt zitten vanwege je eigen gedachten.

Selfcare

Goed voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk. Je bent als ambitieuze moeder altijd druk met je gezin en je werk en daardoor bungel je zelf ergens onderaan. Zonde! Als jij niet lekker in je vel zit en niet goed functioneert, hebben je gezin en je collega’s daar ook niks aan. Selfcare mag dus ook echt in de agenda. Ga voor jezelf na waar je blij van wordt. Wat zijn de dingen die je graag doet, waarvan jij jouw batterij oplaadt? Plan ze in, net als je boodschappen doen en koken in je dagelijkse planning opneemt. Voel je niet schuldig dat je die tijd neemt, je verdient het namelijk!

Hoe maak je de stap naar lekker in je vel zitten?

Ik begrijp dat je nu denkt: allemaal leuk en aardig, maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Dan heb ik goed nieuws voor je. Vanaf dinsdag, 7 juni kun je meedoen aan de 30-daagse #lekkerinjevel-challenge! Je krijgt van mij 30 dagen lang praktische tips, recepten en inzichten om lekker in je vel te zitten. Je legt zo een stevige basis voor de mindset die zorgt dat je helemaal oké bent met jezelf. Op je eigen tempo, precies zoals jij het fijn vindt. Voor je het weet stap je weer fit en energiek door de dag!

>>>Klik hier: Meld je nu aan voor de #lekkerinjevel challenge! <<<

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven