Tips om zorgeloos door de zomervakantie te gaan

De zomervakantie geeft veel moeders de nodige stress. Zes weken lang de kinderen thuis, terwijl je ook nog wilt of moet werken. Een vakantie, naar het buitenland of in eigen land. Al die bbq’s, ijsjes en wijntjes. Je krijgt het Spaans benauwd als je eraan denkt. Net nu je zo lekker bezig bent om gezond te eten en fit en energiek te blijven… Geen paniek! Ik geef je een aantal praktische tips om zorgeloos door de zomervakantie te gaan!

Zorgeloos door de zomervakantie

De zomer is zo’n fijne tijd. Je kunt genieten van het warme weer, bent veel meer buiten en er staan vaak leuke dingen op de planning. Hoe kan het dan dat het je stress oplevert? Dat je maar bezig bent met wat je allemaal niet mag, terwijl er zoveel wel mogelijk is! Zonde toch? En dat is ook niet wat je je kinderen wilt meegeven. Als je aan de slag gaat met de tips in deze blog ga ook jij zorgeloos door de zomervakantie en geniet je van de mooie momenten met je gezin.

Stop met het schuldgevoel

Denk je bij elk ijsje of glaasje rosé: oh, zou ik dat nou wel doen? Dan zit je jezelf enorm in de weg. Stop met dat schuldgevoel en niet van wat er op dat moment is. Als je deze tips voor een dieetvrij leven volgt hoef je je namelijk helemaal niet schuldig te voelen. Dan is gezond en lekker eten een gewoonte waar een ijsje, wijntje of borrelplank prima in past.

Creëer een nieuw ritme dat goed voelt

Tijdens de schoolvakantie valt het normale ritme weg en dat kan jou als drukke en ambitieuze moeder de nodige stress geven. Misschien werk je normaal onder schooltijd of heb je veel opvang. Wat je ook doet, ga niet stressen. Helpt het je om toch enige structuur aan te brengen? Doe dat dan. Denk bijvoorbeeld aan een vast gezond snackmomentje in de ochtend, samen wandelen na het avondeten of een rondje fietsen na de lunch. Alles is prima, zolang het goed voelt voor jou. En is er een dag geen ritme en doen jullie lekker lui? Geniet er dan gewoon van. Na de zomer begint het drukke leven weer en verlang je naar die luie dagen.

Geen zin om te koken? Geen probleem!

Als het warm is heb je vaak geen zin om te koken. Na een heerlijke dag aan het zwembad of het strand wil je gewoon neerploffen. Maak dan iets makkelijks. Bijvoorbeeld wraps om zelf te beleggen of een borrelplank met rauwkost en kleine hapjes. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om toch gezond en lekker te eten. Vaak tover je zo’n makkelijke maaltijd binnen een kwartier op tafel, dat moet lukken, toch? Voor de maaltijden overdag kun je kiezen voor bakjes met fruit of rauwkost voor tussendoor, een simpele salade voor de lunch of een lekkere smoothie bij je ontbijt. Tip: neem je staafmixer mee!

Denk aan de 80-20 balans

Tijdens de vakantie krijg je vaker te maken met lekkere verleidingen zoals ijsjes, tapas en een lekker drankje. Geen zorgen, dit kan prima. Als je voor jezelf rekening houdt met een balans van 80% gezond eten en 20% lekkere dingen kom je een heel eind. En is de balans een keer 70-30 of 50-50? Geen zorgen. Dan geniet je ervan en pak je de volgende dag de draad weer op. Denk maar aan punt 1: je gaat je niet schuldig voelen.

Geniet van de zomervakantie met de Foodilove Community

Hopelijk helpen deze tips je om relaxed door de zomervakantie te gaan. Heb je nog wat extra ondersteuning nodig? Dan nodig ik je graag uit voor het Foodilove Programma. Speciaal voor moeders zoals jij, druk en ambitieus, die graag lekker in hun vel willen zitten. In de exclusieve community kunnen elkaar supporten, tips en inspiratie delen. In de Foodilove App die je er gratis bij krijgt kun je een persoonlijk voedingsplan opstellen en vind je fijne workouts. Zo blijf jij ook in de zomer fit en energiek en het allerbelangrijkste: je kunt zorgeloos genieten van de tijd met je gezin! Kom je bij deze club met fantastische vrouwen? Voor slechts €27 krijg je nu 2 maanden toegang! >>> meld je hier aan!<<<

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven