De kracht van de 7 minute workout

Deze 7 minute workout is ideaal! Heb je – net als de rest van Nederland – een volle agenda en daardoor geen tijd voor je dagelijkse portie beweging? Quatsch! Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Hoe belangrijk vind jij jouw gezondheid? Bewegen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo kan je al lopend zorgen voor voldoende beweging. Of door de fiets naar je werk te pakken. Heb je écht even een drukke dag of week, dan kan je ook kiezen voor een korte workout. De 7 minute workout is een korte workout, maar gaat jouw hartslag wel flink omhoog schroeven.

Waar komt de 7 minute workout vandaan?

Alweer een tijd terug, 2013 om precies te zijn, verscheen er in de New York Times een artikel met groot nieuws: onderzoek had laten zien dat je met een full body intervaltraining van 7 minuten behoorlijke gezondheidsvoordelen kon ervaren. Het zou zelfs vergelijkbaar zijn met 1 uur matig bewegen.

Maar hóe dan?!

Omdat het intensief is, ga je flink zweten. Je doorbloeding en zuurstoftoevoer nemen toe. En dát is volgens de onderzoekers hoe je met minimale inspanning tóch grote resultaten kunt boeken. Volgens de onderzoekers voel je je hierdoor energieker gedurende de dag. Ook voorkom je chronische vermoeidheid én houd je meer tijd over voor de dingen waar jij écht gelukkig van wordt zoals bijvoorbeeld je sociale leven.

Easy vanuit thuis

Deze korte workout kan je vanuit thuis doen. Je hebt geen fitnessapparatuur nodig. Wat wel handig is om in de buurt te hebben:

 • Een horloge of timer (telefoon);
 • sportkleding en schoenen (geloof me, je gaat het warm krijgen!);
 • een stoel;
 • een muur.
 • Met de app van de 7 minute workout kan je ook de uitvoering van de oefeningen zien. Download ‘m hier voor Apple, en hier voor Android.  Je kan ook onderstaand filmpje afspelen.

De 7 minute workout

De workout bestaat uit 12 oefeningen die alle spiergroepen aanspreken. Je doet de oefeningen zo snel mogelijk binnen de tijd: 30 seconden. Tussendoor heb je slechts 10 seconden om even te rusten.

 1. 30 seconden jumping jacks
 2. 30 seconden wall sit
 3. 30 seconden push-up
 4. 30 seconden sit-ups
 5. 30 seconden step-up op een stoel
 6. 30 seconden squat
 7. 30 seconden tricep dip op een stoel
 8. 30 seconden plank op je onderarmen
 9. 30 seconden high knees
 10. 30 seconden lunges
 11. 30 seconden push up met rotatie
 12. 30 seconden side plank (2 x 15 sec per kant)

Heb je 14 minuten de tijd? Dan kan je deze set gewoon nog eens doen! Hoewel je het prima bij 7 minuten kunt houden, is 2-3 keer de set herhalen beter voor optimaal resultaat.

Samen word je sterk!

Lijkt het je wat om een 7 minute challenge aan te gaan? In de membersclub doen we een challenge, super motiverend! Je ontvangt dan een challengekalender bij deze challenge. Doe je mee?

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven