5 tips voor meer beweging in de zomer

Deze fantastische warme zomer maakt dat de motivatie om te gaan sporten uit kan blijven. Je zweet tenslotte al genoeg, ook zonder jezelf af te matten. Toch is het goed om te blijven bewegen in de zomer. Daarom 5 tips voor meer beweging in de zomer, zónder dat je daarvoor de sportschool in hoeft te duiken.

Tips voor meer beweging

1: Ga zwemmen

Heb je een meer, zee of zwembad in de buurt? Ga even lekker zwemmen! Borstcrawl mág, maar ook de schoolslag en watertrappelen is een prima workout. In het water koel je meteen ook even af. Twee vliegen in één klap!

2: Maak een wandeling

Niets mooier dan een zwoele zomeravond. Het blijft ook nog eens lang licht, dus je kunt prima even wachten totdat het is afgekoeld. Ga je na het avondeten dan is het ook nog eens extra goed voor je spijsvertering.

3: Kies voor de fiets

Het is een open deur: doe dingen zoals boodschappen op de fiets in plaats van met de auto. Wil je net ietsjes meer? Dan is het leuk om van je fiets écht even je vervoer te maken voor afstanden die je normaal niet zo snel met de fiets af zou leggen. Fiets bijvoorbeeld naar zee, de camping of het stadje. Aan het einde van de rit staat er sowieso een mooie beloning te wachten: een lekker briesje of een tafeltje op het terras 😉 Is het te ver om ook nog terug te fietsen? Dan kun je buiten de spits voor 6,50 met de trein terug.

4: Ga een rondje hardlopen

Hardlopen kan in principe altijd. Wel is het even opletten! Pas je tempo aan, zorg dat je voldoende drinkt en ga het liefst aan het begin of juist helemaal aan het einde van de dag.

5: Gebruik je tuin voor een (korte) home workout

Vind je een beetje extra zweten niet erg maar wil je liever niet in de sportschool staan? Dan is misschien de home workout iets voor jou. Leg de lat niet te hoog: een korte workout is óók een workout. Zo houd je het leuk voor jezelf en is de kans groter dat je er de volgende keer nog steeds zin in hebt.

Zo blijf je gemotiveerd

Is jouw motivatie in de zomer verder te zoeken dan normaal? Zorg dat je niet te streng bent voor jezelf! Alle beetjes helpen. Het is helemaal niet gek dat je pace of life even op een lager pitje staat in de zomer. Een kwestie van accepteren en kijken waar je wél energie voor hebt! Bovendien smaakt dat ijsje nét wat lekkerder als je weet dat je er voor hebt gewerkt. It’s called balance 😉

Is de motivatie, ondanks bovenstaande tips voor meer beweging, echt als sneeuw voor de zon (vat je ‘m?) verdwenen, dan is mijn persoonlijke coachingsprogramma In balans met Foodilove wellicht wat voor je.

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven