Bananencake met hüttenkäse en aardbeien

Ik ben stapel gek op bakken en een heerlijke smeuïge bananencake met hüttenkäse en aardbeien! Volgensmij zijn jullie dat ook, tenminste aan mijn meest gelezen berichten te zien 😉

Deze maand deed ik mee met de bloginsiders club van Uit Paulines Keuken en gingen we aan de slag met hüttenkäse. Ik maakte 2 recepten met hüttenkäse, namelijk een watermeloen pizza en een sandwich met zalm. We kregen aardig wat hüttenkäse en een mede insider Debbie maakte een bananencake met dit lekkere ingrediënt. Ik gaf een kleine twist aan dit bananenbrood, maakte er een cake van met een heerlijk resultaat.

Afgelopen vrijdag werkte ik thuis en besloot om ook nog wat te bakken met het restje. Ik vind hüttenkäse #lekkerlicht dus maakte ik deze bananencake met hüttenkäse en aardbeien. Deze bananencake met hüttenkäse een aardbeien is ongeveer 3 dagen lekker vers, ik bewaar hem altijd na dag 1 in de koelkast. Ook kun je hem invriezen, dit vind ik erg makkelijk zo heb je altijd iets lekkers in huis.
Dit leek me een perfect recept om met jullie te delen op deze zonnige zomerdag. Geniet van de zon en een fijn weekend! Liefs, Marleen.

Bananencake met hüttenkäse en aardbeien
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 1 banaan
– 2 eieren
– 200 gr. hüttenkäse
– 1 tl vanille essence of 1 vanille stokje
– 20 gr. kokosbloesemsuiker
– 125 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
– 1 tl bakpoeder
– 150 gr. zelfrijzend bakmeel
– snufje zout
– handjevol aardbeien (150 gr)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je cakeblik in met bakspray. Ik leg er altijd een stuk bakpapier in zodat de cake er makkelijk uit gaat.
Mix de banaan samen met de eieren in je keukenmachine en voeg de hüttenkäse, vanille essence, zout en kokosbloesemsuiker toe.
Voeg de roomboter, bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles tot een beslag. Door de hüttenkäse blijf je wat klontjes zien.
Snijd de aardbeien in stukjes en hou er een paar apart voor de topping. Meng de aardbeien door de cake en giet de cake in het cakeblik. Verdeel nog een paar stukjes aardbei over de cake en bak hem voor ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven.
Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt en laat hem dan eventueel nog even afkoelen op een taartrooster.

Enjoy!

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 reacties op “Bananencake met hüttenkäse en aardbeien”

  1. Dit klinkt goed! Allerlei lekkere ingrediënten bij elkaar, dat moet wel lekker zijn. Jammer dat ik geen boter mag. Zou je dit ook weg kunnen laten of vervangen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gezonde recepten?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze mama en wil jij meer energie, balans en tijd voor jezelf?

Scroll naar top