Ik ben het beu!

Ja, je leest het goed… ik ben het he-le-maal zat!

In de afgelopen maanden ben ik drie kilo aangekomen en ik krijg het er met geen mogelijkheid meer af. Stond ik laatst voor de spiegel mijn haar te kammen, zag ik gewoon twee kipfilets naar me terugzwaaien. En die horen op de barbecue, niet onder mijn armen! Een week of twee geleden probeerde ik mijn zomerkleding, alleen maar om te concluderen dat alles aan de krappe kant was. WTF!

Ik voel alleen maar onrust. In mijn hoofd en in mijn lijf. En ik ben moe. Ik ben niet alleen moe, ik ben ook gefrustreerd. De hele dag door help ik vrouwen, juist met deze issues. Die vrouwen boeken stuk voor stuk enorm goede resultaten. En ikzelf? Ik kan wel janken.

In de afgelopen vier jaar is het me gelukt om meer dan vijftien kilo af te vallen (klik hier om mijn verhaal te lezen) en al die oude patronen los te laten. En dat voelt zoveel beter! Daarom wil alles met jullie delen over deze gezonde en gelukkige leefstijl. Daarom wil ik vrouwen zoals jij helpen. Daarom is Foodilove ontstaan.

Een jaar of vier geleden zat ik er nog heel anders bij. Als ik dan niet lekker in mijn vel zat hield ik me doordeweeks superstreng aan de regels, om me in het weekend vervolgens helemaal vol te proppen. Want ja, als ik dan eenmaal iets lekkers had genomen was het toch allemaal al verpest, dus kon ik net zo goed gewoon doorsnaaien. Toch?! Zo ontstond er een patroon waarin ik elke week weer opnieuw begon met hard en streng zijn, om gefrustreerd te eindigen. En zo stond ik elke week weer mijn eigen progressie in de weg. Herkenbaar? Dan vind jij dit vast ook enorm frustrerend! En och, je moest eens weten hoeveel vrouwen hiermee worstelen..

Ik maak er geen geheim van: ik ben gek op eten. Mijn onderneming heet niet voor niets Foodilove! Maar ondertussen weet ik heel goed hoe ik bewust kan kiezen. Hoe ik mijn energielevel op peil kan houden. Hoe ik goed in mijn vel kan zitten. En toch lukt het me gewoon even niet.

Ik kom aan, heb geen herstel, voel een energietekort in mijn voeding. Ondanks dat ik veel sport en nota bene zelf een coach heb, pas ik toch niet in de jurkjes die ik laatst nog heb gekocht. En mijn programma heet nog wel ‘In balans met Foodilove’! Ik help anderen met zoveel passie, en dan vergeet ik het belangrijkste dat ik heb: mezelf. Kijk, ik weet als geen ander dat het getal op de weegschaal lang niet alles zegt. Hoe je in je vel steekt, hoe energiek en blij je je voelt, daar gaat het om. Alleen ja, dat getal en dat blije gevoel, dat zit maar al te vaak aan elkaar gekoppeld.

Gelukkig snap ik inmiddels hoe het komt dat ik uit balans ben. Het laatste jaar heb ik zevenmijlslaarzen aangetrokken en heb ik reuzestappen genomen met mijn onderneming. Ik ben in een sneltrein gestapt die ik zelf moet besturen, terwijl er ook nog eens minstens tien ballen hoog gehouden moeten worden. Doordat ik maar bleef doorjakkeren zonder mezelf rust en herstel te gunnen kroop mijn gewicht maar omhoog. Ondanks het sporten en mijn gezonde eetpatroon. Ik maakte in korte tijd veel belangrijke keuzes, zowel privé als zakelijk, en daar zie ik nu de resultaten al van. Daar ben ik trots op, hoewel het me ook niet in de koude kleren gaat zitten. En die koude kleren zitten ook nog eens te krap!

Blijkbaar ben ik uit balans en werkt het allemaal ff niet. Dus, wat ga ik doen? Huilend bij de pakken neerzitten en mezelf volproppen, net zoals vroeger? Nee. Ik ga er wat aan doen.

Na een korte vakantie ga ik mijn flexplek weer opzoeken, want daar werk ik het allerlekkerst. Ik ga mijn eigen ritme weer vinden. Naast alle beweging zorg ik voor de juiste mate van rust. Ik ben mezelf vergeten, en dat ga ik goedmaken. Ik ga met mijn coach aan de slag en ik kijk vooruit, niet achterom. Waar ik vooral niet naar ga kijken, is dat getal op die weegschaal.

Daarnaast ga ik weer starten met een zomerslank challenge op maandag 7 augustus. Ik wil de zomer met al die extra uitdagingen graag overleven, jij ook? Ik daag je uit om met mij mee te doen!

Hey, zal ik jullie eens een geheimpje verklappen? Ik ben ook maar een mens. Ik heb even een dipje. En dat mag. Dipjes zijn er om van te leren. Om nog sterker van te worden. Dipjes doe je niet met tranen, maar met guacamo….sorry ik dwaal af.

Zo, hehe. Wat lekker om even mijn hart te luchten. De komende tijd krijg ik mijn energie weer terug. Ga ik uitbreiden. Knallen. Alleen dan misschien in een iets rustiger tempo 😉

Hier, voor jou, een paar tips waar je echt wat aan hebt. Stel duidelijke en haalbare doelen. Heb geduld. Haal adem. Stop met straffen en wees lief voor jezelf. Kijk naar wat er wel goed gaat. Laat je coachen. En hou vol. Want weet je? Als je lekker in je vel zit en gezonde keuzes maakt, dan komt dat afvallen vanzelf. Beloofd.

Liefs, Marleen

 

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

2 gedachten over “Ik ben het beu!”

  1. Heel inspirerend, ik zit momentewl met hetzelfde probleem.. eigen zaak… die mega uit de grond schiet.. maar daardoor vergeet ik mezelf…straf ik mezelf op mn extra kilos maar ik krijg de rust niet gevonden. Het ergste is dat ik al jaren lijd aan SLE, en dat was stabiel maar voor mn gevoel wordt het erger en heb ik meer pijn. He je advies in een coach die je kan begeleiden? Daar heb ik wel behoefte aan. dankje, je bericht heeft me wel even wakker geschud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven