Mijn 7 life hacks voor snel, simpel en gezond eten

Je wéét dat gezond eten heel goed voor je is. En dat je je er beter bij voelt. Ik deel regelmatig tips en tricks voor meer energie en krijg vervolgens veel reacties van moeders zoals jij, die grote verschillen merken. In deze blog geef ik je 7 life hacks voor snel, simpel en gezond eten!

Snel, simpel en gezond eten, hoe doe je dat?

De verleiding om naar lekkers te grijpen als je moe bent, is heel groot. Maar zeg nou zelf, krijg je er ook energie van? Of word je daardoor alleen maar strenger voor jezelf en ontstaat er een strijd met eten? Als je weet hoe simpel het is om gezond te eten, zal je veel minder vaak naar de chips of andere snacks pakken.

De voordelen van gezond eten

Ik vertelde al dat ik veel reacties krijg als ik tips deel of wanneer ik moeders coach. De meesten merken het direct in hun energieniveau. En ook zijn ze minder prikkelbaar en het belangrijkste: ze vinden het eten heerlijk. Ik zet een paar reacties op een rijtje van moeders die aan de slag gingen met mijn gezonde recepten:

“Ik heb je ontbijtcake deze week al 3 keer gemaakt!” – Riejanneke Spruijt – Expert hoogbegaafdheid

“Toen ik je blog las dacht ik laat ik het een kans geven en die 2 dagen uitproberen. Het resultaat: ik had energie voor 10 en ik was een stuk relaxter omdat ik wist dat ik niet veel tijd kwijt zou zijn aan het eetgebeuren van die dagen. Ik weet heus dat ik mij van gezond eten beter ga voelen, door jouw dagmenu’s heb ik het ook weer ervaren. Nu volhouden :)” – Lein Roelofsen – Online business manager

“Ik ben blij met en voor jou!” – Irene Troost – Smartphone fotografie expert

Snel, simpel en gezond eten: ook jij kan het!

Je hebt weinig tijd om te koken. Je houdt niet van groenten. Je hebt moeilijke eters thuis. Je bent te moe om te koken. Je kan niet koken. Als je nu eens al deze beren van de weg veegt ontdek je al gauw dat er ook voor jou heel veel ruimte is om stap voor stap gezonder te gaan eten. Omdat ik ook begrijp dat je niet in één keer switcht, deel ik hieronder 7 life hacks, die het heel makkelijk maken om snel, simpel en gezond te eten.

7 hacks om elke dag snel, simpel, gezond en lekker te eten 

Tip 1: bereid je smoothies voor

Smoothies vind ik geweldig! Om snel een smoothie te maken gebruik ik fruit en groente uit de diepvries. Je vindt tegenwoordig bij alle supermarkten kant en klare smoothiepacks in de diepvries. Of maak ze heel snel en simpel zelf. Doe een halve banaan, blokjes ananas en 2 handjes spinazie in een zakje en vries deze in. Als je dan een smoothie wilt maken, haal je een zakje uit de vriezer, laat het ontdooien en doet alles in de blender met (plantaardige) melk, yoghurt of water.

Tip 2: Koop voorgesneden groenten

Diepvriesgroenten zijn direct na het oogsten ingevroren, waardoor ze hun vitaminen behouden. Zo hoef je zelf geen boontjes meer te doppen of broccoli te snijden. Je kan ook kiezen voor voorgesneden groenten uit het koelvak. Het scheelt je een hoop tijd en je hebt altijd groenten in huis.

Tip 3: Kook dubbele porties

Veel gerechten zijn makkelijk in dubbele portie te koken. Denk aan pastasaus, stamppot en soepen. Stop de helft in een bak, laat het goed afkoelen en vries het in, eet het overmorgen nog een keer of verdeel het in kleinere porties waar je zelf mee kan lunchen. Wij eten 2x per week vaak hetzelfde en zo hoef ik in ieder geval 1 dag niet te koken. Vooruit koken is handig op dagen waarop je lang werkt, je kinderen sporten of wanneer je weet dat je moe bent.

Tip 4: Maak een weekmenu

Een weekmenu scheelt je een hoop tijd, geld en gedoe. Als je en weekmenu maakt, hoef je maar 1 keer boodschappen te doen en weet je vooraf wat er moet gebeuren. Hierdoor kan je makkelijk voorbereiden of vooruit koken, zoals ik in tip 3 aangaf. Dankzij de papieren weekplanner maak je het weekmenu overzichtelijk. Kies voor simpele recepten zonder ingewikkelde ingrediënten. Inspiratie nodig? Bestel dan hier het e-book met 12 weekmenu’s voor drukke en ambitieuze moeders!

Tip 5: Bestel je boodschappen online

Als je online boodschappen doet, is de kans op een impulsaankoop stukken kleiner. Je ziet continu het totaalbedrag en houdt overzicht van wat je allemaal inkoopt. Daarnaast scheelt het je ook veel tijd, omdat je niet naar de winkel hoeft voor je boodschappen.

Tip 6: Vul je koelkast met gezonde snacks

Wat je niet in huis hebt, kan je niet eten. En andersom geldt dat ook. Zorg dat je bakjes met voorgesneden rauwkost in de koelkast zet, vul de fruitschaal en haal (kleine) bakjes yoghurt of kwark. Zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.

Tip 7: Mealpreppen

Mealpreppen is niets anders dan vooruit koken. Als je bijvoorbeeld met het avondeten bezig bent zet dan meteen je ontbijt en lunch voor de volgende dag zover klaar. Bij mij liggen ook altijd een aantal gekookte eieren, kipstukjes en paprika in reepjes in de koelkast, zodat ik in no time een salade in elkaar draai voor de lunch bijvoorbeeld. Je kan ‘s avonds je havermout voor de ochtend maken of alvast de pastasaus voor de volgende dag koken.

7 life hacks voor simpel, snel en gezond eten op een rij

Ik vat de tips nog een keer voor je samen:

 1. Gebruik diepvriesfruit voor smoothies 
 2. Voorgesneden groenten gebruiken scheelt je veel tijd.
 3. Kook dubbele hoeveelheden 
 4. Maak een weekmenu
 5. Bestel je boodschappen online
 6. Maak je koelkast schoon
 7. Mealpreppen

Nu ben ik benieuwd: welke van deze hacks ga jij uitproberen? 

Kan je wel wat inspiratie gebruiken om gezond en lekker te koken? Kom dan bij de exclusieve #lekkerinjevel Community! Hier deel ik wekelijks gezonde recepten, workouts en tips. Ook vind je hier drukke en ambitieuze moeders zoals jij, die graag lekker in hun vel willen zitten. Klik hier voor meer informatie!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

21 gedachten over “Mijn 7 life hacks voor snel, simpel en gezond eten”

 1. Fijn om deze tips te lezen. Soms is toch toepassen een ding, terwijl ik weet dat het tijd scheelt! Stap voor stap!

 2. Wat goed! En je bent hier niet de enige in. Maar juist door goed voor jezelf te zorgen krijg je zoveel meer energie. Neem kleine stapjes en laat me vooral weten als je tips nodig hebt. Ik help je graag!

 3. Geen dank en wat fijn dat je ermee aan de slag kunt. Je bent supergoed bezig! Ja deze voorraad kun je meenemen in je planning en het zo rustig opeten 🙂

 4. Super! Een smoothie maken is heel simpel en je kunt hem zelfs al in de avond klaar zetten. Wat voor ontbijtjes vind je veel werk en heb je al simpele dingen geprobeerd. Kan ik je wat tips geven?

 5. Dank je en super dat je ermee aan de slag kunt. Ja dit vergt veel van je energie dus het is echt heel belangrijk om gezond te eten. Dat is een hele goed en laat me vooral weten hoe het gaat!

 6. Yesss wat tof! Zeker en het is ook haalbaar alleen we denken vaak te moeilijk 🙂 Super, laat me vooral weten wat je van het menu vindt!

 7. Wat leuk om te horen. Heb je mijn gratis weekmenu al gedownload? En het diepvries fruit is zo handig! Ik ontdooi het soms wel even nog.

 8. wauw!! ik ben enthousiast!
  simpel en snel gezond eten dat is toch wat iedereen wil in deze tijd?
  ik ga zeker je weekmenu proberen

 9. Marga van der Hoest

  Super goede tips! Nu ik net weer een paar weken aan het werk ben, snachts nog veel wakker ben zelf nog borstvoeding geef aan mijn kleintje voel ik mijzelf “ inkakken” zodra ik ongezond eet. Maar dat is vaak wel het makkelijkste. De tip die ik ga gebruiken is het savonds voorbereiden voor de volgende dag!

  Dankje wel!

  Groetjes Marga

 10. Ik ga voor de smoothies 🙂
  Nu ontbijt ik vaak niet omdat ik het “te veel werk vind”, maar dit is een goeie tip.
  De boodschappen laat ik gelijk bezorgen, want als ik zonder ontbijt de supermarkt in ga, weet je zeker wel wat er gebeurt 🙁

 11. Bedankt voor de tips heel fijn!
  Diepvriesfruit gebruik ik inderdaad al. Heel fijn vind dat ik dat. Ik combineer dat vaak wel met fruit wat ik nog heb liggen. Ook gebruik ik al voorgesneden groente en maak een weekmenu. Wat ik zeker ga proberen is om mijn koelkast wat meer op te ruimen en schoon te houden, want dat is vaak wel een dingetje inderdaad 😉
  Daar ga ik zeker op letten!
  Bedankt!
  Liefs, Melanie

 12. Dit kon niet op een beter moment voorbij komen. Onze 2 druktemakers gaan ook ”s nachts vaak door en dan maak je toch slechtere keuzes overdag qua voeding. Ik ga niet meer wachten totdat de nachten beter gaan, maar ga hier alvast mee beginnen om me fitter te voelen. Zin in!

 13. Jeetje , inderdaad allemaal simpel om te doen! Ik zit al in een goede flow met gezonder eten. Maar de tips zijn meer dan welkom! Dank!

 14. Goede tips! Een aantal pas ik al toe: dubbele hoeveelheden, mealpreppen, gesneden groenten. Diepvriesfruit is ook een idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven