Terugval? Echt niet!

Wat ben ik lekker aan het knallen deze week in de gym zeg! Vorige week schreef ik een mooi blog over bye bye snaaien en hallo rust, heb je deze gelezen?
Ik heb inderdaad rust en balans in mijn hoofd wat betreft voeding, maar zondagavond had ik een terugval. Is dit eigenlijk wel een terugval? Echt niet!

Ik was weer helemaal in paniek en voelde me hartstikke rot nadat ik zondagavond weer eens een hele reep tony op had gegeten. Eén van mijn beste vriendinnetjes gaf me maandag direct een schop onder mijn reet en zei Marleen dat is helemaal geen terugval je bent gewoon in balans! Hier ben ik dus eens goed over na gaan denken en ik vind dat ze gelijk heeft. Van die 500 calorieën 1x per week extra kom je echt niet aan. Ik weet dit en dit vertel ik ook aan de deelnemers die ik coach, maar waarom dan zo stressen?

Ik stress omdat het een emotie is, waarom niet gewoon een stukje? Ik was moe en dan eet ik de hele reep, terwijl ik zo lekker ga en wat een stom smoesje! Kennen jullie dit gevoel? Ik krijg er als coach heel veel vragen over, maar is het niet normaal dat alle vrouwen af en toe gewoon zin hebben in een reep chocola? Echt wel! Dus doe maar lekker gewoon!

Mijn tip voor jullie: geniet 1x per dag van iets lekkers want dan krijg je geen vreetbuien, ik was dus alweer te streng en nam dus de hele reep 😉 slecht voorbeeld maar wel eerlijk. Het klopt echt dat alles gaat met vallen en opstaan, wat een leermomenten heb ik al gehad! Maar ook heb ik al zoveel resultaat geboekt! Als ik naar mijn progressie foto’s kijk denk ik WAUW Marleen daar mag je zo trots op zijn. Ook hoe je er nu uitziet, dus kappen met die onzin!

Eén van mijn deelnemers heeft mij gister iets heel moois gestuurd in een challenge die ze heeft ingevuld: als je een chocolaatje eet, waarom zou je dan de hele reep opeten? Als je per ongeluk iemand aanstoot duw je diegene toch ook niet extra onder het mom van…ach ja hij viel bijna! Dan maar helemaal! Met deze zin in mijn achterhoofd knal ik verder, wat een top stukje! Ze schreef ook je schiet er niks mee op om je negatief te voelen na een “cheat” dus lief zijn voor je lijf, want je hebt er maar 1. Ik kan hier zo van genieten!

Dus onthoud 1 ding: een terugval is niet 1 wijntje, 1 reep of een stuk taart maar dit is puur genieten! Ik zeg altijd geniet bewust! Ik hoop ook dat ik jullie kan motiveren met deze blog, niet om te gaan snoepen maar wel om je emoties onder controle te kunnen houden. Je komt pas aan als je 3-4 dagen heel ver boven je energie behoefte eet, dus waar maken we ons altijd zo druk om?

Liefs Marleen

Ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? In ‘Nooit meer op dieet’ help ik jou in 7 stappen naar een gezonde en gelukkige leefstijl!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven