Van 1 naar 2 kinderen: mijn gedachten en verwachtingen

Over een paar weken is het zover en wordt ons tweede kindje geboren. Na bijna 2 jaar met 1 kind zal dat even wennen zijn. Ik vraag mezelf weleens af of de omschakeling heel groot zal zijn en ook: hoe ga ik het doen met een baby en een peuter? Ik neem je mee in mijn gedachten en verwachtingen bij de overgang van 1 naar 2 kinderen.

Van 1 naar 2 kinderen

Met 1 kind kan ik alles nog goed combineren. Emma gaat 3 dagen per week naar het kinderdagverblijf en dan stort ik me op mijn werk. Op de overige dagen ben ik lekker met haar samen. Straks komt er een tweede bij en heb ik de eerste maanden nog verlof. Hoewel, als ambitieuze ondernemer zal het al gauw weer gaan kriebelen om aan het werk te gaan. Daar heb je meteen al de eerste verandering te pakken. Emma komt nu op de leeftijd dat ze speelt als ik werk of dat ze even op de iPad gaat. Met een baby is dat natuurlijk andere koek. Dan wordt het vooral gebruik maken van de slaapjes, als ik dan zelf niet hoef bij te tanken tenminste.

Mijn verwachtingen als moeder van 2 kinderen

Ik verwacht dat het eerste jaar behoorlijk intensief zal zijn. Emma komt dan in de peuterpubertijd en een baby heeft het eerste jaar veel zorg en aandacht nodig. Vind ik dat erg? Totaal niet! Ik weet zeker dat het weer fijn wordt met zo’n kleintje erbij. Waar ik wel af en toe van wakker lig is: hoe ga ik het praktisch allemaal doen? Is de een wakker, slaapt de ander. Of ik zie mezelf al liggen tussen een torenhoge berg was, met 1 kind in mijn armen en het andere aan mijn been. Ik weet rationeel dat het allemaal goed komt, maar die hormonen hè! Als ik lichtelijk in paniek raak, vertel ik mezelf wat ik mijn klanten ook altijd vertel. Het komt goed, blijf rustig en go with the flow.

Prioriteiten stellen is de sleutel

Ik weet dat prioriteiten stellen de sleutel is tot een goede balans, net zoals dat voor je leefstijl geldt. In het afgelopen jaar heb ik kritisch gekeken naar mijn planning, manier van werken en de balans met ons privéleven. Daar heb ik van geleerd hoe ik mijn bedrijf anders kan inrichten en dankzij een ijzersterk team loopt alles op rolletjes. Dat geeft mij heel veel rust, waardoor ik niet continu aan sta als ik vrij ben.

Omgaan met onverwachte situaties als moeder

Na mijn verlof gaan de kinderen allebei 3 dagen naar de opvang. In de ochtenden werk ik en ‘s middags plan ik niks in. De ene keer zal ik dan wat achter de schermen werken of ik neem tijd voor mezelf. De belangrijkste verandering die straks doorvoer op werkgebied is dat ik het aantal coachcalls beperk, zodat ik meer vrije momenten heb. Daarnaast ga ik meer batchen, wat inhoudt dat ik dezelfde werkzaamheden in 1 keer doe. Denk aan blogs schrijven, content voor social media, mails beantwoorden en contact met mijn klanten. Ik zorg dat ik het simpel houd.

Er is geen goed of fout

In het moederschap wordt veel geoordeeld en dan vooral over andere moeders. Zonde eigenlijk, want samen weten we meer dan alleen. Je kunt dus beter je krachten bundelen en elkaar helpen. Zo is het ook met het zogenaamde perfecte plaatje. Ik hou mezelf echt niet voor de gek en realiseer me dat het al een prestatie is als we allemaal aangekleed zijn voor 10.00 uur. Bonuspunten als er dan ook al wat te eten in zit bij 2 van de 3.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Sowieso heb ik door de komst van Emma al geleerd dat perfect niet bestaat. Best een uitdaging als voormalig perfectionist, maar het is gelukt. Goed is goed genoeg en choose your battles. Die berg was loopt niet weg, en blije kindjes zijn dan veel meer waard. Ik heb geleerd om naar mijn gevoel te luisteren én te handelen. Uiteindelijk moet je het als moeder doen zoals het bij je past en is het voor je gezin veel fijner als je lekker in je vel zit. En: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom ben ik ook zo blij dat ik altijd een weekmenu maak. Zo kan ik mijn boodschappen in 1 keer doen en hoeven we nooit lang na te denken over wat we eten. Je bestelt mijn e-book met 12 weekmenu’s voor drukke en ambitieuze moeders hier!

Ik zal over een paar maanden zeker vertellen hoe het gaat en of mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Heb jij nog goede tips voor de overgang van 1 naar 2 kinderen? Deel ze in de comments, ik ben heel benieuwd!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven