Wat versta ik onder healthy en fit!

Een tijdje geleden begon ik me af te vragen wat ik versta onder healthy en fit! Het leek me leuk om dit door middel van een blog met jullie te delen. Ik denk namelijk dat deze 2 woorden geen definitie zijn maar iedereen ze op een andere manier ziet. Op social media wordt ik erg geïnspireerd door healthy en/of fitgirls maar hoe ver wil ik gaan? Ik denk namelijk dat fit en healthy zijn niet alleen te maken heeft met het hebben van een sixpack of mooie ronde billen. Nee het is voor mij iets heel anders.

Ik ben lekker bezig met mijn eigen Foodilove programma en ik blijf ook steeds healthy en fitte doelen houden. Maar zoals ik al eerder schreef wanneer is dit genoeg? Uiteraard zou het heerlijk zijn om heel snel progressie te boeken, maar er is natuurlijk meer. Door de mentale progressie die ik de afgelopen tijd heb doorstaan ben ik heel anders tegen bepaalde dingen aan gaan kijken. Ik wil genieten van mijn proces en progressie en niet de hele dag bezig zijn met de weegschaal en wat ik moet eten. Ik heb het doorslaan compleet achter me gelaten en dit voelt heerlijk!

Ik weet dat iedereen wat anders onder deze 2 begrippen verstaat, daarom heb ik een aantal punten op en rijtje gezet die ik onder healthy en fit versta, ben benieuwd wat jij ervan vindt:

– lekker in je vel zitten, volop zelfvertrouwen in de spiegel kijken, je vrolijk en happy voelen en dit allemaal uitstralen.
– kiezen voor goede en gezonde voedingsstoffen die je lichaam voeden en niet alleen je mond.
– genoeg eten zodat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt en je lekker blijft verbranden. Jezelf uithongeren heeft helemaal geen zin om af te vallen 😉
– regelmatig sporten,  hierbij denk ik  aan een yoga of leuke groeples tot aan cardio training, wandelen, zwemmen of een zware krachttraining. Dit zijn voorbeelden heh doe je een aantal keren per week aan een teamsport is dit ook prima. Dus gewoon lekker bewegen!
– lekker knallen in de gym, zo heerlijk! Ik hou altijd mijn basis conditie op pijl.
– af en toe bewust kiezen voor een lekkere cheat/ refeed en hier volop van genieten. Voor mij is dat in het weekend een wijntje, kaasplankje en mijn grote vriend tony. Een tony eten maakt je namelijk niet unhealthy!
– kies zelf welk voedingspatroon bij jou past, er wordt zo veel verschillende informatie gedeeld online.
– accepteer dat jij je doelen met vallen en opstaan gaat behalen, was het maar zo simpel. Zie een misstap niet als falen maar juist als een leermoment.
– blijf positief en laat je niet afleiden door al die gymselfies van super strakke meiden 😉

Wil jij dit ook? Neem dan eens een kijkje naar het Foodilove 12 weken programma!

Ben jij het met me eens dat fit en healthy niet persé slank hoeft te zijn? Ik ben mega happy, dit is voor mij het belangrijkste! Laat je een reactie achter, vind ik super leuk! Liefs Marleen.

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Wat versta ik onder healthy en fit!”

  1. Paul Kluitenberg

    Hoi Marleen,

    Ziet er heel mooi en inspirerend uit!! Ik ga je volgen (al is het alleen maar vanwege de aantrekkelijke recepten..:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven