10 tips voor mentale progressie!

Iedereen wil snel zichtbaar resultaat, maar op dit moment is voor mentale progressie veel belangrijker. In mijn vorige persoonlijke blog vertelde ik jullie dat ik klaar ben met afvallen, maar hoe nu verder? Wat ik wil is me happy, fit en lekker in mijn vel voelen. En uiteraard vol energie! Vandaag vertel ik je hoe ik dat ga behalen en deel ik 10 tips voor mentale progressie!

Als ik terugkijk naar mijn start van Personal body plan heb ik enorm veel resultaat gemaakt in zowel kilo’s als in cm’s maar op een gegeven moment (na1,5 jaar) gaat dat niet meer zo snel. Raak je dan gedemotiveerd en in een dip of ga je dan je doelen bijstellen? Uiteraard blijf ik een fysiek doel voor ogen houden maar even loslaten is soms ook goed. Ik ben al zo ver gekomen en weet ook heel goed dat als ik normaal eet en train de fysieke progressie blijft doorgaan.

Aan mijn voeding kan het niet liggen want kies nu al een paar jaar voor voedzame producten en zorg ervoor dat ik balans heb. Want zoals ik jullie al eerder vertelde is dat  een wijntje of die bad ass tony af en toe puur genieten is en ik zie dat niet meer als snaaien. Maar ik maak er een bewuste keuze van 🙂

Ik merk dat ik nu super veel rust heb nu ik nieuwe doelen heb gemaakt en accepteer dat de fysieke progressie nu vanzelf komt. Dus mooi meegenomen toch?
Ik heb voor mezelf een aantal mentale doelen gemaakt en hopelijk kan dit lijstje met tips jou ook helpen! Ik focus me op dit moment eens op mijn gedrag i.p.v. voeding en training. En dit pakt heerlijk uit tot nu toe!

10 tips voor mentale progressie:
1. kies voor gezonde, voedzame voeding en maak bewuste keuzes.
2. zorg voor structuur in je voeding, ik kies voor 6 maaltijden per dag.
3. bereken je macro’s naar aanleiding van je doel en behaal deze per dag.
4. zorg voor portie controle, heel belangrijk!
5. probeer los te laten, zodat je niet meer de hele dag over voeding hoeft na te denken maar creëer rust in je koppie.
6. maak een weekplanning voor je trainingen en voer ze ook daadwerkelijk uit, dus knallen in de gym!
7. creëer structuur en rust in je dagelijkse leven, een hele belangrijke combinatie.
8. eet op gevoel, totdat je voor 80% vol zit en voer het later in in je tracker.
9. ook hanteer ik nog steeds de 80-20 regel. 80% van mijn voeding bestaat uit gezond en 20% uit lekkere bewuste keuzes.
10. visualiseer je eind doel en hou deze goed in gedachten! Stel steeds nieuwe doelen, kleine om je einddoel te bereiken.

Ik hou dus goed in mijn achterhoofd dat niet alle progressie zichtbare progressie hoeft te zijn! Ik laat mijn fysieke doelen nu even los want mentale progressie is op dit moment veel belangrijker voor mij 🙂 en dit is zo fijn! Ik ben benieuwd naar wat jullie doelen zijn? Laat je een reactie of privé berichtje achter, vind ik super leuk!

Liefs Marleen

 

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven