Zo kies je een gezonde leefstijl die bij je past!

Ben jij altijd meer bezig met wat anderen van je verwachten of ontzeg je jezelf van alles, omdat je ergens hebt gelezen dat het niet goed voor je is? Doodvermoeiend is dat! Ik geef je graag een aantal handige tips waarmee jij kunt doen en ontdekken wat werkt voor jou en je kiest voor een leefstijl die bij je past.

Wat je denkt is niet altijd waar

Nu ik ben gestart met een nieuwe 7-daagse kickstart-challenge valt mij iets op. Ik spreek veel moeders die door de bomen het bos niet meer zien. Ze hebben de afgelopen jaren zo veel tegenstrijdige berichten gelezen, dat ze niet meer weten wat nou waar is. Hun gedachten nemen een loopje met ze en ze durven bijna niets meer te eten. Ze houden zich bezig met dilemma’s als wel of niet ontbijten, wel of geen koolhydraten en wel of niet iets lekkers eten.

Een schuldgevoel na het eten

Stel dat je ‘s avonds geniet van een heerlijke pasta met een goed glas wijn. Of je zet in het weekend een lekkere borrelplank op tafel. Als je ‘s avonds na een drukke dag en een uitgebreid ritueel op de bank ploft snak je naar een kop thee met een stuk chocola. Op het moment zelf geniet je ervan, maar na afsloop is er dat knagende schuldgevoel. Herken je dat?

Wat wil je nu echt?

Zeg nou zelf, zie jij een leven zitten zonder verse broodjes en croissants op zondag? Zonder koffie met een taartje of een stuk chocola? Een leven zonder uitgebreid borrelen?
Het gaat er dus om dat je bepaalt wat je echt wilt. Je wilt je fitter voelen en gezonder eten. Helemaal prima en dat gaat hand in hand met een fijn leven waarin je jezelf ook wat gunt.

Door het eerdergenoemde schuldgevoel en alle informatie die je de afgelopen jaren hebt opgezogen raak je in de war en dat snap ik. Je bent bang om aan te komen en om voor niks hard te werken aan een nieuwe levensstijl.

Er is geen goed of fout

Er is geen goed of fout. Een gezonde leefstijl hangt niet af van één bepaalde keuze in je voeding. Zoals een stuk chocola of een wijntje. Bij veel keuzes denken we na of iets goed of fout is. Niet meer doen! Het gaat om de totale balans in je voeding. 

Waar het om gaat is dat je een leefstijl creëert die werkt voor jou, een leefstijl die bij je past. Dus niet het zoveelste kant-en-klare dieet, maar een manier die 100% bij jou past! Je verdient het allerbeste voor jezelf!

Een leefstijl die past in een druk leven met werk en gezin

Ik heb zelf een leefstijl gecreëerd die werkt voor mij en mijn gezin, in combinatie met mijn drukke business, waardoor ik het moeiteloos kan volhouden.

Omdat ik in 2021 meer dan 10.000 moeders wil helpen om zich ook energiek en lekker in hun vel te voelen ben ik in de pen geklommen. Dankzij mijn nieuwe e-book maak jij een switch in je mindset, waardoor je nooit meer op dieet hoeft. Is het echt zo simpel, hoor ik je denken. Ja, zo simpel is het. De komende weken neem ik je mee in de 7 stappen die ik heb gezet om dit te bereiken. 

Lees hier de blog met stap 1!

Deze week stap 2: kies een leefstijl die bij je past

Nu heb ik geen glazen bol en kan ik ook geen gedachten lezen, maar ik durf te wedden dat jij de titel van stap 2 las en dacht: ja, duh, dat snap ik. Maar hóe dan? Want dáár ben je nu juist naar op zoek. Naar die manier van leven, die lifestyle, die bij jou past. Die werkt voor jou en voor je gezin. Want hoe je het ook wendt of keert, we zijn allemaal verschillend. En wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet per se dé oplossing te zijn.

Je hoeft Google maar op te starten en in de zoekbalk iets te typen dat te maken heeft met voedsel en je wordt doodgegooid met artikelen, meningen en onderzoeken. Van wetenschappelijk onderbouwd tot klinkklare onzin. En hoe weet je nu wat wát is?

Handen vol chiazaad en vieze shakes

De kans is groot dat jij alle diëten al eens geprobeerd hebt. Al jojoënd ging je van koolhydraatvrij naar vetarm naar nooit je groenten combineren met pasta, of was het nu juist rijst? Kaas mocht niet op een boterham, of juist wel, hoe zat het nou… of mocht nu juist die hele boterham niet meer? Je hebt handenvol chiazaad weggekauwd, kokhalzend vieze shakes met bedenkelijke kleurtjes naar binnen gewerkt (om die al net zo bedenkelijke smaak vervolgens de hele ochtend op te boeren). Je stopte met snoepen, toen schrapte je pasta uit het menu en mocht fruit ook ineens niet meer, of toch juist wel… Aaargh!

Door alle dieetgoeroes zie je door de bomen gewoon het bos niet meer. De één roept dit en de ander weer dat en jij schiet heen en weer als een balletje in een flipperkast. Vermoeiend. Frustrerend. Vervelend. Want jij wil het graag goed doen. Toch? Ik heb echt serieus heel goed nieuws voor je. Want jij kan namelijk geweldige resultaten behalen, zonder alles op te geven. Zonder altijd alles te moeten laten staan. Zonder door te hoeven schieten.

Dubbel

Dat hele eet-gedoe is gewoon heel dubbel. Je moest eens weten hoeveel mensen er met eetverslavingen kampen. Zonder allerlei statistieken aan te hoeven halen: dat zijn er heel erg veel. Het is verschrikkelijk moeilijk om van welke verslaving dan ook af te komen. Maar tabak, drugs of alcohol kun je uiteindelijk in de winkels laten liggen. Met eten is dat een heel ander verhaal, want dat heb je nodig om in leven te blijven.

Simpel zat en tegelijkertijd rete-ingewikkeld: zonder eten ga je dood. Dus je moet wel. En daarom is het zaak om jouw eetpatronen zo goed mogelijk af te stemmen op jou, jouw lijf en jouw leefsituatie. Eten mag fijn zijn. Iets om van te genieten. Eten is je vriend, niet je vijand. Stoppen met eten is dus geen optie. Voor mij niet, in elk geval, want ik begin bij een te lage bloedsuikerspiegel toch echt aan de vloerbedekking te knagen. Zónder chagrijnig te worden natuurlijk, dat snap je 😉

Kijk, natuurlijk zijn er experts en natuurlijk zijn er voedingsdeskundigen en natuurlijk zijn er mensen die daar ook echt voor hebben geleerd. Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan en weet je in de meeste gevallen zelf ook wel of je een gezonde of minder gezonde keuze maakt.

Onder de loep

Sommige dingen zijn zo klaar als een klontje. Ben jij zó allergisch dat jouw keel gaat dichtzitten van hazelnoten, dan is de kans dat jij een boterham met een laag Nutella zal besmeren vrij klein. Laatst vroeg ik iemand die zei dat ze niet tegen gluten kon wat er dan gebeurde, als zij gluten zou eten?

“Oh,” zei ze achteloos, “dan gaan mijn darmen bloeden.”

Ieks!

Maar los van extreme gevallen als deze: voel jouw lijf. Word jij moe van brood? Dan zijn bananenpannenkoekjes misschien beter voor jouw systeem. Krijg jij in de ochtend extreem veel energie van een fruitsmoothie, of van twee gekookte eitjes? Lekker doen! Gouden tip: ga voor een individueel plan. Luister naar je lichaam en gun jezelf maatwerk.

Diëten hebben misschien op korte termijn eventjes effect, maar wil jij daadwerkelijk een structurele verandering, eentje die duurzaam is, en blijvend, een waar je echt echt écht gelukkig van wordt… dan is nú het moment om jouw leefstijl eens onder de loep te nemen.

Dit gaan we doen in mijn nieuwe challenge!

Herken je dit hele verhaal en wil je graag een duwtje in de goede richting? Dan heb ik iets tofs voor je. Start direct met mijn gloednieuwe 7 daagse kickstart challenge. Dit is de challenge waarin jij als ambitieuze moeder in 7 dagen de tools krijgt die je nodig hebt om dé start te maken naar een gezonde en gelukkige leefstijl.

>>> Klik hier voor alle info en om je aan te melden

Kort samengevat

  1. Ontwikkel een leefstijl die bij je past
  2. Gun jezelf lekkere dingen zonder schuldgevoel
  3. Met de juiste kennis kun je genieten én gezond leven

Nu ben ik benieuwd:

Welk stapje ga jij vandaag zetten op weg naar een leefstijl die goed voelt voor JOU?

Ik heb een mega waardevol cadeau voor iedereen die dé EERSTE STAP WIL ZETTEN NAAR….. Namelijk mijn gloednieuwe e-boek Nooit meer op dieet, In 7 stappen naar in balans en écht lekker in je vel t.w.v. 97 euro. Dit e-book heb ik speciaal voor moeders geschreven die alles al hebben geprobeerd om af te vallen en die nooit meer op dieet willen. Die een gezonde en gelukkige leefstijl willen bereiken. Een leefstijl die bij hen en hun gezin past, en niet andersom. Een leefstijl die gemakkelijk vol te houden is. 

>>> Klik hier om mijn e-book gratis te downloaden

Voor nu: dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs, Marleen

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven