DIY: hangop met stoofpeertjes

Als ik dit toetje zie loopt het water me in de mond! Niets is zo lekker als deze diy: hangop met stoofpeertjes. Het is super simpel als je leftover stoofpeertjes hebt met kerst, ik zeg no food waste!

Zijn jullie er al helemaal uit wat jullie gaan koken met kerst? Ik hoef dit jaar weinig te doen want we zijn beide dagen niet thuis, ook wel eens lekker. Uiteraard ontbijten we wel 2 dagen lekker uitgebreid thuis.

Afgelopen weekend besloot ik om samen met Bas hangop te maken, dit hadden we laatst als dessert ergens gegeten en we wilden het zelf proberen. Super easy!
Je moet alleen 2-3 uur geduld hebben en je dessert is klaar, zo heb je alle tijd om ondertussen homemade stoofpeertjes te maken.

Heel veel mensen nemen alleen stoofpeertjes als bijgerecht maar ik combineer het met alles. Zo maakte ik al eerder een dessert voor sinterklaas (speculaasmousse met stoofpeertjes) en deze salade met stoofpeertjes met geitenkaas. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op, ik ontbijt er zelfs mee heerlijk op je bakje met kwark!

Hangop met stoofpeertjes (4 personen)
Wat heb je nodig:
– 4 wijnglazen
– 1 liter volle yoghurt
– 400 gr. stoofpeertjes (kant en klaar AH of homemade)
– honing
– kaneel
– geschaafde amandelen

Hoe maak je het:
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang deze in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek dit af met huishoudfolie en zet het 2-3 uur in de koelkast. Het vocht lekt nu uit de yoghurt, hoe langer je het laat staan hoe dikker het wordt.
Proef de hangop en breng het eventueel op smaak met een beetje honing. Verdeel de hangop over de wijnglazen en verdeel de stoofpeertjes, kaneel en amandelen erover.

Enjoy!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “DIY: hangop met stoofpeertjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven