Als ik dit toetje zie loopt het water me in de mond! Niets is zo lekker als deze diy: hangop met stoofpeertjes. Het is super simpel als je leftover stoofpeertjes hebt met kerst, ik zeg no food waste!
Zijn jullie er al helemaal uit wat jullie gaan koken met kerst? Ik hoef dit jaar weinig te doen want we zijn beide dagen niet thuis, ook wel eens lekker. Uiteraard ontbijten we wel 2 dagen lekker uitgebreid thuis.
Afgelopen weekend besloot ik om samen met Bas hangop te maken, dit hadden we laatst als dessert ergens gegeten en we wilden het zelf proberen. Super easy!
Je moet alleen 2-3 uur geduld hebben en je dessert is klaar, zo heb je alle tijd om ondertussen homemade stoofpeertjes te maken.
Heel veel mensen nemen alleen stoofpeertjes als bijgerecht maar ik combineer het met alles. Zo maakte ik al eerder een dessert voor sinterklaas (speculaasmousse met stoofpeertjes) en deze salade met stoofpeertjes met geitenkaas. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op, ik ontbijt er zelfs mee heerlijk op je bakje met kwark!
Hangop met stoofpeertjes (4 personen)
Wat heb je nodig:
– 4 wijnglazen
– 1 liter volle yoghurt
– 400 gr. stoofpeertjes (kant en klaar AH of homemade)
– honing
– kaneel
– geschaafde amandelen
Hoe maak je het:
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang deze in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek dit af met huishoudfolie en zet het 2-3 uur in de koelkast. Het vocht lekt nu uit de yoghurt, hoe langer je het laat staan hoe dikker het wordt.
Proef de hangop en breng het eventueel op smaak met een beetje honing. Verdeel de hangop over de wijnglazen en verdeel de stoofpeertjes, kaneel en amandelen erover.
Enjoy!
Dat klinkt wel heel erg lekker!